Top 10 alimente care îţi ţin de foame!

De: Cancan
Publicat: 16/10/2016 | 14:00

1. Bananele
Bananele sunt adevarate energizante, de aceea este ideal să fie mâncate înainte de sport. Ele conţin antioxidanţi, fibre, potasiu şi vitamina B6 care îţi dau o senzaţie de saţietate pentru 2-3 ore.

2. Ouăle
Un ou fiert tare este cea mai bună sursă de proteine. Un ou ţine de foame aproximativ două ore. Proteinele, atât cele de origine animală cât şi cele vegetale, sunt ideale pentru a tăia senzatia de foame. 

3. Merele
Un măr este cea mai sănătoasă soluţie. Are apă, fibre, vitamine, zaharuri şi minerale. În ceea ce priveşte numarul de calorii, valoarea lor este nesemnificativă. Fibrele au capacitatea de a absorbi apa şi sunt ideale pentru a anula senzaţia de foame.

4. Nucile
Deşi au un conţinut caloric crescut, nucile sunt foarte sănătoase şi nu îngrasă dacă sunt consumate cu moderaţie. Ne dau rapid o senzaţie de saţietate şi ne taie pofta de mâncare.

5. Iaurtul grecesc
Este bogat în proteine şi nutrienţi care îţi vor suprima apetitul culinar şi nu vei mai pofti la tot felul de alimente. Iaurtul este foarte bun pentru digestie şi pentru sănătatea intestinelor.

6. Avocado
Avocado are o textură cremoasă şi asta datorită grăsimilor pe care le conţine. Avocado mai conţine fibre solubile şi insolubile care ajută la suprimarea apetitului culinar. 

7. Supă de legume
Legumele cele mai bune: rădăcinoasele, conopida, broccoli, fasolea verde, dar şi ciupercile. Supele de acest gen sunt utile dacă au puţine grăsimi. O cană de supă de legume aduce apă, minerale, fibre şi o senzaţie de saţietate pentru două-trei ore.

8.Goji

Sunt un aliat, mai ales consumate dimineaţă. Sunt perfecte la gustări împreună cu iaurt, fiind o sursă excelentă de proteine, fibre şi antioxidanţi preţioşi.

9.Somonul

Cea mai bună alegere este somonul sălbatic, pentru că are mai puţine metale grele şi este ideal consumat de două ori pe saptămână.

10. Faina de hrisca

Produsele din faină de hriscă pot să înlocuiască în diete pastele clasice din grâu. Au mai puţine calorii şi sunt o sursă preţioasă de fier şi fibre. În plus au mai puţini carbohidraţi şi mai multe proteine decât pastele clasice.

Răzvan Sava