Acupunctura Bucuresti: descoperiti medicina alternativa pentru diverse afectiuni!

Publicat: 03/03/2020 | 14:43

Din ce in ce mai multa lume apeleaza la acupunctura. In capitala, puteti apela la clinica specializata acupuncturabucuresti.ro. Este o locatie moderna unde nu sunt practicate decat tratamentele naturiste ce au la baza medicina traditionala, folosita ca metoda de tratare, dar si de prevenire a anumitor afectiuni. Aceasta clinica functioneaza cu licenta de la Societatea Romana de Acupunctura din Bucuresti. Totul este steril si utilizat conform normelor obligatorii de igiena. Medicii care trateaza sunt specialisti de renume, cum ar fi dl. doctor Corneliu Moldovan, Doctor in Medicina, Directorul Institutului National de Medicina Complementar-Alternativa si Acupunctura Bucuresti, Presedintele Societatii Romane de Acupunctura, Bucuresti.

Ce este acupunctura?

Acupunctura este cel mai utilizat mijloc in medicina traditionala chineza pentru tratarea si prevenirea problemelor de sanatate. Presupune existenta unei energii vitale, „Qi”, esentiala vietii, care circula peste tot in corpul omului. Aceasta energie este transportata printr-o retea de canale numite meridiane, care transporta energie in tot corpul, furnizand creierul, organele, muschii, oasele, nervii, glandele si toate celelalte sisteme. Circulatia buna a acestei energii vitale ajuta la mentinerea functionarii corespunzatoare a corpului. De-a lungul acestor meridiane sunt punctele de acupunctura, puncte specifice care au propriile caracteristici si indicatii. Toate aceste puncte, cartografiate si documentate de chinezi de milenii, pot fi stimulate pentru a ajuta organismul uman sa restaureze si sa regularizeze circulatia energiei sale vitale.

Diagnosticul energetic si acupunctura

Dupa stabilirea diagnosticului energetic al pacientului, acupuncturistul selecteaza si stimuleaza anumite puncte de acupunctura care vor permite corpului si mintii pacientului sa revina la functionarea normala a acestuia. Acupunctura poate fi folosita la fel de mult pentru prevenirea bolilor, cum ar fi alergiile, sau pentru a trata alte probleme de sanatate. In prevenire, acupunctura intareste organismul oferindu-i protectie atat impotriva bolilor fizice, cat si impotriva celor psihice. In modul de ingrijire, acupunctura ajuta la restabilirea echilibrului organismului prin reglarea metabolismului, imbunatatirea respiratiei, digestiei, eliminarii si concentrarii. In plus, asigurand o mai buna functionare a tuturor organelor, imbunatateste sistemul vital in general.

Datorita noilor descoperiri medicale si rezultatelor multiple ale cercetarii stiintifice, efectul acupuncturii poate fi explicat prin interactiunea mai multor sisteme biologice din organism, si anume sistemul nervos, hormonal, vascular si imunitar. Si nu trebuie sa credeti pentru a obtine rezultate. Eficienta tratamentelor la copii sau animale este o dovada in acest sens.

Tratamentele de acupunctura sunt dureroase?

Introducerea acelor de acupunctura da o senzatie care seamana cu o muscatura de tantar: dureaza doar o fractiune de secunda si nu lasa nicio amprenta. Atunci cand acele sunt la locul lor, pacientul simte, in general, un sentiment de bunastare si relaxare. Cu cateva exceptii, majoritatea punctelor de acupunctura pot fi stimulate la suprafata si, prin urmare, nu necesita o insertie profunda. In plus, fiecare punct are indicatii precise privind adancimea si unghiul de introducere a acului. Timp de mii de ani, aceste criterii au fost transmise acupuncturistilor, astfel incat sa isi poata exersa arta in mod eficient si in siguranta.

Ce boli putem trata cu acupunctura?

Acupunctura ofera un ajutor apreciabil pentru practic toate problemele de sanatate pe care le puteti intampina si ale caror rezultate pot surprinde. Acupuncturistul va poate ajuta daca suferiti, printre altele de diabet, ateroscleroza, colesterol, hipoglicemie, hiperglicemie, anemie, mononucleoza, epilepsie, boala Parkinson, scleroza multipla, ataxie, mielita sau fibroame. De asemenea, poate ajuta la rezolvarea problemelor de intoxicatie: tigari, droguri, alcool, obezitate.

Acupunctura este ideala pentru combaterea alergiilor si a febrei fanului

Sosirea primaverii este sinonima cu stranutul, nas curgator, mancarimi oculare, congestie nazala si dureri de cap … Totul din cauza polenului! Aceasta este expunerea la diversi poleni eliberati de copaci, arbusti, ierburi (fan si gazon). Aceasta reactie alergica, cunoscuta sub numele de febra fanului, poate aparea pe parcursul primaverii si verii, din martie pana in octombrie. In perioada in care polenul este prezent in aer apar simptomele. Stresul, oboseala, alimentatia precara si lipsa activitatii fizice pot, de asemenea, sa creasca simptomele. Acupunctura este o solutie putin cunoscuta pentru reducerea si limitarea simptomelor febrei fanului. Pentru a consolida sistemul imunitar, acupuncturistul isi poate directiona tratamentele catre plamani (primul organ in contact cu substante alergene), ficat, splina si rinichii, pentru a creste trecerea energiei si pentru a ajuta organismul pentru a raspunde mai bine atacurilor de polen. Acupunctura poate fi eficienta si in tratarea alergiilor la praf, acarieni sau par de animale. Daca ati incercat deja totul fara succes pentru a nu mai suferi de alergii si febra fanului, de ce sa nu incercati acupunctura?

Acupunctura si tulburarile ginecologice

Motivul tulburarilor ginecologice la femei este adesea dificil de identificat in medicina traditionala. Adesea, simptomele pacientei nu sunt luate in considerare sau asociate cu tulburari ginecologice. Acupunctura ofera o abordare mai putin agresiva si mai preventiva a acestor probleme. Identificand simptomele si cu ce organe sunt conectate, acupuncturistul poate actiona asupra sistemului endocrin si a restabili echilibrul energetic al organismului si a elimina dezechilibrele si, prin urmare, tulburarile ginecologice sau problemele legate de sarcina.

Acupunctura este ideala daca intampinati urmatoarele probleme:

Nereguli menstruale: tratamente care actioneaza la fel de mult in ciclul menstrual, ca si simptomele insotitoare, cum ar fi durerea, acneea sau insomnie.

Sarcina: ajuta la asigurarea unui echilibru general bun al sistemului hormonal al mamei, precum si la ameliorarea anumitor probleme specifice (durere, anxietate, anemie, greata, varice, hemoroizi etc.) Tratamentele permit, de asemenea, o pregatire buna pentru nastere, reechilibrarea hormonala post-partum.

Infertilitate: vizeaza imbunatatirea alimentarii cu sange a ovarelor si a uterului si imbunatatirea nivelului hormonal.

Pregatirea menopauzei: o perioada de incercare fizica si psihica in care ovulatia incetineste si se opreste, provocand diverse simptome incomode care pot fi prevenite sau tratate (bufeuri, insomnie, dureri de cap, scaderea libidoului, oboseala, iritabilitate sau emotionalitate extrema etc.)

In toate aceste cazuri, acupunctura ofera o solutie, atat psihologica, cat si hormonala!