Adevăratul motiv pentru care trupa The Beatles s-a destrămat! Yoko Ono, văduva lui John Lennon, face dezvăluiri incendiare!

De: Cancan
Publicat: 30/12/2012 | 20:56

„A încercat să transforme Beatles în trupa lui, ceea ce lor nu le-a plăcut”, a spus Yoko depre Sir Paul McCartney.

„Băieţii de la The Beatles începeau să îşi manifeste din ce în ce mai mult independenţa. Fiecare dintre ei devenea tot mai autonom. De fapt, John, nu a fost primul care şi-a manifestat intenţia de a părăsi trupa. Într-o noapte, Ringo (Ringo Starr -n.r.) a venit la noi şi ne-a spus că vrea să plece. A urmat, în altă noapte, şi Maureen (Sterkey Tigrett – n.r.). Următorul care a recunoscut că vrea să plece din trupă a fost George (George Harrison – n.r.) şi abia apoi John. Singurul care a vrut să ţină Beatles unită a fost Paul (Paul McCartney – n.r.). Însă ceilalţi trei au interpretat că Paul doreşte să ţină trupa unită şi să o transforme în propria trupă. Adică nu ar mai fi fost The Beatles, ci trupa lui Paul, ceea ce nu le-a plăcut”, a povestit Yoko Ono.

Cu toate că s-a zvonit că Yoko ar fost cea care a destrămat trupa, McCartney a dezvăluit, în octombrie, într-un interviu acordat lui David Frost, că „nu Ono a fost cea care a dus la destrămarea grupului, pentru că acesta era deja pe punctul de a se destrăma”.

The Beatles a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) şi Ringo Starr (baterie). Ei au avut ca ţintă generaţiile de tineri rezultate de după al Doilea Război Mondial, în Anglia, SUA, etc. Fără dubiu, „The Beatles” este unul din cele mai faimoase şi de succes grupuri în istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

În timp ce iniţial au devenit faimoşi pentru ceea ce unii au etichetat drept muzică pop, lucrările lor de mai târziu au realizat o combinaţie de laude atât din partea criticilor cât şi din partea ascultătorilor inegalată în secolul XX. În cele din urmă, ei şi-au dovedit nu doar talentul de muzicieni, au păşit graniţa spre cinematografie, şi în particular, în cazul lui John Lennon este vorba de activism politic.

În 2004 revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul 1 pe lista celor 100 cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor. În conformitate cu aceeaşi revistă, muzica inovativă a trupei The Beatles şi impactul cultural au ajutat la definirea anilor 1960.

Lennon a afectat imaginea The Beatles când a afirmat într-un interviu că, religia creştină este pe moarte, susţinând că Beatles e mai populară ca Iisus. În cele din urmă, şi-a cerut scuze, după ce a fost criticat foarte dur de către grupuri religioase, după ce albumele lor au fost interzise sau chiar arse în ţări din America de Sud, şi după ce au primit ameninţări din partea unor grupuri ca Ku Klux Klan.

The Beatles, după concertul din Candlestick Park, din San Francisco, pe 29 august 1966, şi-au concentrat forţele în studioul de înregistrări, noile compoziţii şi experimente muzicale ridicându-le reputaţia artistică în mod remarcabil păstrându-şi totuşi uriaşa popularitate. Însă, soarta financiară a grupului a luat o întorsură nefavorabilă atunci când managerul lor, Brian Epstein, a murit pe 27 august 1967.

După aceasta, membrii trupei şi-au urmat interesele individuale şi s-au întâlnit tot mai rar. Ultimul lor concert este considerat a fi apariţia live pe acoperişul studio-urilor Apple, din Londra, în ianuarie 1969, şi a apărut compilat în albumul „Let It Be”. În iulie 1969 trupa s-a reunit pentru a înregistra albumul Abbey Road. Oficial, Beatles s-a destrămat în 1970, şi orice speranţă a unei reuniuni a fost zdrobită când Lennon a fost asasinat de către Mark David Chapman în 1980. Totuşi, o reuniune virtuală a avut loc în 1995, odată cu lansarea a doua înregistrari ale lui Lennon, la care şi-au adus contribuţia şi ceilalţi 3 membri Beatles. Au rezultat piesele „Free as a Bird” şi Real Love”. Au mai fost lansate, de asemenea, 3 albume ce conţineau material nelansat anterior, precum şi un documentar, proiect cunoscut sub numele The Beatles Anthology.

Viorela Precupaş