Adevarul socant din spatele antiperspirantelor! Cum poti muri dupa ce folosesti un deo-spray sau un stick pentru subrat!

De: Cancan
Publicat: 20/07/2014 | 12:09

Obisnuiesti sa folosesti antiperspirante? Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare , iti spune fara ocolisuri la ce riscuri te expui. Renumitul cercetator sustine ca aceste produse cosmetice iti pot face mai mult rau decat bine, asta pentru ca stopeaza procesul firesc de transpiratie. “Nu trebuie sa impiedicam unul dintre principalele macanisme ale reglarii temperaturii corporale, mai ales pe canicula, cand organismul foloseste mecanismul transpiratiei ca sa se raceasca eficient. Pe de alta parte, prin transpiratie se elimina o parte de saruri minerale si toxine. Antiperspirantele inchid glandele sudoripare, iar corpul daca nu transpira, nu pierde caldura, ne supraincalzim”, ne-a spus profesorul Mencinicopscshi.

Cunoscutul profesor sustine ca antiperspirantele pot fi foarte nocive

Acesta a tinut sa precizeze ca nu incurajeaza lipsa igienei corporale, ci doar sugereaza folosirea unor metode care sa nu duca la probleme de sanatate.

“Beti lichide la temperatura camerei!”
“Vreau sa fiu foarte clar. Se pot folosi deodorante, dar nu din cele antiperspirante, care impiedica transpiratia. In aceste cazuri, in care se impiedica procesul fiziologic al pierderii caldurii corportale prin transpiratie, organismul poate intra in soc hipertermic, cu toate consecintele pe care le presupune acesta: poti sa lesini, copiii pot face crize epileptiforme, iar daca nu functioneaza tranpiratia, poti sa mori prin soc hipertemic”, ne-a explicat apreciatul profesor, care are si alte recomandari de sezon. Una dintre acestea face referire la nevoia de hidratare a organismului. “Cel mai bine este sa ne hidratam consumand apa minerala naturala, care este indicata deoarece inlocuieste sarurile pierdute prin transpiratie, dar trebuie bauta la temperatura camerei, nu foarte rece. Alimentele sau bauturile reci consumate pe canicula in loc sa raceasca organismul, il incalzesc”, ne-a mai spus Gheorghe Mencinicopschi.

Pe timp de canicula, apa trebuie consumata la temperatura camerei

 

Cine este profesorul Gheorghe Mencinicopschi?
Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, este o personalitate activa in domeniul alimentatiei, participand la numeroase congrese nationale si internationale, precum si la stagii de pregatire la institute de renume din strainatate.

Prof. Gheorghe Mencinicopschi avertizeaza asupra riscurilor serioase ale folosirii de antiperspirante

A lansat cartile “Si noi ce mai mancam?”, “Si noi ce mai mancam… ca sa slabim?”, “Revolutie in bucatarie”, “Reinvata sa gatesti”. Absolvent al Facultatii de Biologie – Biochimie din Bucuresti, ca sef de promotie, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi a sustinut teza de doctorat in Enzimologie.
Claudia Voicu

CITESTE SI:

Doctorul Mencinicopschi iti explica cum trebuie sa fie apa pe care o bei: „Apa nu trebuie sa depaseasca ..”

Doctor Mencinicopschi, avertisment: NU mai folosiţi cuptorul cu microunde!