Adio, stare de urgenţă! Intrăm în perioada de tranziţie! Cum se schimbă, de fapt, viaţa noastră după 15 mai

De: A. D.
Publicat: 27/04/2020 | 08:56

Epidemia de coronavirus a afectat România destul de rău. Au fost înregistrate numeroase victime, iar economia a fost dată peste cap. După aproape două luni de stare de urgență încep măsurile de relaxare și pe teritoriul țării noastre.

În România starea de urgență o să fie ridicată după data de 15 mai, iar executivul ia măsuri pentru a repune pe picioare economia lovită de criza de coronavirus. Efectele epidemiei se vor simți în toate domeniile, iar până la revenirea la normal trebuie străbătută o perioadă de tranziție destul de dificilă. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL LUI NELU TĂTARU, CARE AR PUTEA SĂ SCHIMBE TOTUL: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ANUL ȘCOLAR)

Florin Cîțu, ministrul de finanțe a conturat în linii mari cum va arăta următoare perioadă și a vorbit despre felul în care se va încerca revenirea la normal și drumul care trebuie parcurs pentru a ajunge acolo.

„Nu cred că va mai fi stare de urgență după 15 mai. Căutăm soluții pentru perioada de tranziție. Suntem pregătiți, e nevoie să injectezi bani în sistem. Diferența o va face perioada de după starea de urgență, se vor duce bani către sectoare profitabile din economie. Cei care au știut să facă afaceri înainte vor face afaceri și după criză”, a declarat Florin Cîțu, duminică, la Digi24.

Florin Cîțu a mai spus că se vor respecta o parte din proiectele anunțate. (VEZI ȘI: OFICIAL! CORONAVIRUS ARE 6 NOI SIMPTOME. EXPERŢII AU ANUNŢAT LISTA COMPLETĂ DE SEMNE CARE ANUNŢĂ CĂ AI COVID-19)

„În România, acum două luni aveam un deficit de forță de muncă. Vom  face investiții  în șantiere, să începem proiectul  Pitesti-Sibiu, dar  și extinderea Aeroportului Otopeni. Aceste proiecte au nevoie de forță de muncă”, a declarat ministrul de finanțe.

Florin Cîțu a subliniat și faptul că este destul de greu ca economia să își revină complet după această criză, însă există speranțe și noi direcții.

„Acum vedeți, nu știu dacă economiile vor arăta la fel după această criză. Această criză a fost un șoc care îndreaptă economia în altă direcție: tehnologizarea. România are o șansă mare: are nevoie de investiții, sectorul privat a investit în tehnologie, iar sectorul public vine din urmă”, a mai spus ministrul.