Alertă în România! Ramona, o adolescentă de 16 ani, a dispărut din centrul în care era instituționalizată. Cine o vede este rugat să sune la 112

Publicat: 29/01/2024 | 13:19
Ramona, o adolescentă de 16 ani, este de negăsit de 2 zile

Este alertă în România, județul Dolj, după ce o adolescentă în vârstă de 16 ani a dispărut din centrul social în care era instituționalizată. Ramona a fost dată dispărută pe 26 ianuarie 2024, seara. Cine o vede este rugat să sune la 112.

Ramona Constantin, o adolescentă în vârstă de 16 ani, a fost dată dispărută. Minora a plecat din centrul social în care era instituționalizată, în județul Dolj, și nu s-a mai întors. Sesizarea către autorități a fost efectuată în cursul serii de 26 ianuarie 2024. În jurul orei 21:00, o femeie a raportat dispariția minorei din centru. Adolescenta plecase cu o seară în urmă, în jurul orei 19:00, și nu a mai revenit la centrul respectiv.

Ramona a plecat din centrul social și nu s-a mai întors

Minora, instituționalizată într-un centru social din Craiova, este de negăsit. Oamenii legii au transmis semnalmentele. Era îmbrăcată în haine negre și purta o pereche de pantofi sport.

  • Semnalmente: înălţime 1,60 m, greutate 50 de kilograme, părul negru, ochii căprui.
  • La momentul plecării , minora de 16 ani era îmbrăcată cu pantaloni de culoare neagră, geacă de piele neagră, pantofi sport.

Vezi și ALERTĂ ÎN CONSTANȚA! O TÂNĂRĂ DE 18 ANI A DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ. CINE O VEDE ESTE RUGAT SĂ SUNE DE URGENȚĂ LA 112

Ramona Constantin este adolescenta în vârstă de 16 ani care a plecat din centrul social în care era instituționalizată și nu s-a mai întors

Vezi și CE S-A ÎNTÂMPLAT CU UN TÂNĂR DIN MUREȘ, CARE A DISPĂRUT ÎN URMĂ CU 9 ANI. MAMA LUI ÎL AȘTEPTA ACASĂ ÎNCĂ DIN 2015

Cine o vede, este rugat să apeleze numărul de urgență 112

Persoanele care o văd pe Ramona Constantin sau dețin informații referitoare la această situație sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112. Oamenii legii au dreptul de a solicita sprijinul populației, în vederea găsirii persoanei dispărute. Acest aspect se stipulează în Legea privind căutarea persoanelor dispărute.

„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.

(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere”, arată art. 27.