Alexia, adolescenta cu braţele replantate după accidentul din Paşcani, are amnezie:”Fetiţa a avut şedinte de psihoterapie…”

Publicat: 27/12/2022 | 22:54
Alexia Tudose, adolescenta implicată în accidentul din Pașcani (Sursă foto: Capturi video)

Alexia, fetița de numai 15 ani căreia i-au fost amputate brațele în accidentul din Pașcani, a trecut prin două noi operații extrem de complicate în această săptămână. Medicii spun că tânăra se recuperează foarte bine, însă nu îşi aduce aminte nimic din ziua tragediei.

Amintim faptul că Alexia a fost accidentată grav după ce autocarul în care se afla alături de membrii ansamblului folcloric din care făcea parte, s-a răsturnat într-o curbă la intrarea în municipiul Paşcani. Pasagerii se îndreptau spre Slobozia, pentru a participa la un festival. În urma tragediei, 27 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

CITEŞTE ŞI: VEȘTI BUNE PENTRU ALEXIA, ADOLESCENTA ALE CĂREI BRAȚE AU FOST AMPUTATE ÎN URMA ACCIDENTULUI DIN PAȘCANI: ”SE RECUPEREAZĂ FOARTE BINE”

Alexia are amnezie

Medicul care se ocupă de cazul Alexiei a declarat faptul că tânăra se recuperează foarte bine din punct de vedere psihoemoţional, însă deocamdată nu îşi aminteşte nimic din clipele în care a avut loc accidentul grav.

„Starea pacientei este foarte bună, atât din punct de vedere biologic, cât şi psiho-emoţional, fetiţa se recuperează cu paşi foarte mari. În primul rând, fetiţa a avut şedinte de psihoterapie cu un psiholog, deocamdată fetiţa declară că nu îşi aminteşte nimic din momentul accidentului, probabil că are amnezie retrogradă post-traumatică. Fetiţa este cooperantă, îşi aminteşte că este în spital, îşi aminteşte din a doua zi de internare, i-am explicat ce fel de traumatism a suferit pentru a o putea face cooperantă la tratamentul de recuperare pe care îl va avea de urmat”, a precizat Dr. Sidonia Susanu.

Dr. Susanu a mai declarat că tânăra va fi externată în maximum o săptămână. În continuare va face recuperare motorie şi senzitivă şi dacă va fi necesar, peste un an va mai face şi operaţii de îndepărtare de cicatricilor: „În maximum o săptămână cred că o vom putea externa. Deocamdată va urma terapii de recuperare motorie şi senzitivă ale membrelor afectate, ulterior dacă va fi necesar, peste un an vom face intervenţii de îndepărtare a cicatricilor, în funcţie de cum se vor forma acestea.”