Alexia Tudose, adolescenta de 15 ani căreia i-au fost salvate ambele brațe amputate, reintră în operație: „Miracolul este că a ajuns vie!”

Publicat: 19/12/2022 | 16:55
Alexia Tudose, adolescenta implicată în accidentul din Pașcani (Sursă foto: Capturi video)

Miracolele există! Experiența pe care o trăiește Alexia Tudose, adolescenta de 15 ani căreia i-au fost salvate ambele brațe amputate, poate fi pentru alte persoane o adevărată lecție de viață. La două ore după ce a avut loc accidentul în Pașcani, fetița se afla, deja, pe masa de operație, în Iași. Alături de ea s-au aflat cadrele medicale care au reușit, în 20 de ore, să îi replanteze brațele. „Miracolul este că a ajuns vie!”, spune coordonatorul secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii. Alexia va reintra, însă, în operație. Iată detaliile mai jos, în articol. 

I s-a oferit o a doua șansă! Alexia Tudose este o adolescentă în vârstă de 15 ani căreia i-au fost amputate brațele, în urma accidentului petrecut la intrarea în Pașcani, vineri, 16 decembrie 2022. Se afla în autocar, alături de ceilalți artiști ai ansamblului din care face parte. Destinația lor era Slobozia, unde urmau să urce pe scenă și să cânte. Dar, nu au mai ajuns. La intrare în municipiul Pașcani, autocarul s-a răsturnat.

Vezi și CINE ESTE ALEXIA TUDOSE, FETIȚA DE 15 ANI CĂREIA I-AU FOST SALVATE AMBELE BRAȚE AMPUTATE. DEZVĂLUIRILE ULUITOARE FĂCUTE DE TATĂL EI, DUPĂ ACCIDENTUL DIN PAȘCANI

Cadrele medicale au lucrat în 3 schimburi, pentru a-i repune brațele la loc

După producerea accidentului, Alexia a fost transportată de urgență la spitalul din Pașcani. De acolo, însă, a fost transferată la Iași. În doar două ore, adolescenta de 15 ani se afla, deja, în sala de operație. Cadrele medicale au lucrat în trei schimburi, pentru a-i putea repune brațele la loc. Unul era amputat, altul devascularizat. Și au reușit. Alexia a avut parte de un miracol – și-a recăpătat mâinile.

Astăzi, însă, adolescenta va fi supusă unei noi intervenții chirurgicale. Medicii cred că își va recupera 85% din mobilitate. Zece medici au intervenit în mod activ la operație, dar și opt asistenți medicali, patru infirmiere și doi brancardieri.

„Ambele membre își mențin mobilitatea, iar necroza a fost depășită. (…) Starea ei generală este foarte bună, din punct de vedere biologic, psihologic face eforturi pentru a-și menține un echilibru. Miracolul este că a ajuns vie! Astfel de leziuni sunt letale la faţa locului. Faptul că acest copil a fost adus viu la spital este un miracol.

(…) Trunchiurile nervoase principale nu au fost atașate în prima intervenție și având în vedere că evoluția este foarte bună, spectaculoasă aș putea spune, ne-am decis să reconstruim sudurile nervoase astăzi, în speranța de a scurta cât mai mult perioada de spitalizare a copilului”, a spus Sidonia Susanu, coordonatorul secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii.

Sursă foto: capturi video Observator – Antena 1