Alimente care va feresc de raceli

De: Cancan
Publicat: 20/02/2009 | 00:00

Pentru a fi rezistenti in fata virozelor, includeti in dieta dumneavoastra iaurturi imbogatite cu bacterii probiotice, cartofi dulci, morcovi, carne de vita, stridii, usturoi si ciuperci. De asemenea, beti zilnic cat mai multe cesti de ceai negru. Andrei Sion O dieta echilibrata este cheia unei imunitati solide. De aceea, specialistii in nutritie ai site-ului american msnbc.com prezinta o lista cu cele mai bune alimente care va protejeaza de virozele specifice acestei perioade din an. Iaurturile imbogatite cu bacterii probiotice (cu fermenti speciali care favorizeaza digestia) ajuta la stimularea activitatii celulelor albe. Intr-un studiu efectuat asupra 181 de muncitori la o fabrica din Suedia, cei care au consumat zilnic un iaurt imbogatit cu bacteria Lactobacillus reuteri si-au luat cu 33% mai putine zile de concediu medical decat ceilalti muncitori. Pentru o mai buna protectie in fata virusilor este necesar sa aveti grija si de pielea dumneavoastra, prin asimilarea de vitamina A. Pentru a include aceasta vitamina in dieta este recomandat sa consumati alimente cu beta-caroten, pe care organismul il transforma in vitamina A. Aceste tipuri de alimente sunt cartofii dulci, morcovii si pepenele galben. Supa de pui este excelenta pentru imunitate, efectele sale fiind asemanatoare medicamentelor. Cercetatorii au descoperit ca aceasta mancare elibereaza mucusul in acelasi mod in care functioneaza si medicamentele pentru tuse Deficienta de zinc este una dintre cele mai raspandite cauze ale unei imunitati scazute. Zincul este important pentru dezvoltarea celulelor albe si de aceea este necesar sa va aprovizionati din alimentatie cu acest mineral. Cele mai bogate surse de zinc sunt carnea de vita, stridiile, cerealele fortificate, carnea de porc sau de pui si lactatele. Consumul de ceai este absolut necesar pentru a va feri de raceli. Studiile au aratat ca persoanele care au consumat cinci cesti de ceai negru pe zi timp de doua saptamani au ajutat celulele albe sa elibereze de zece ori mai mult interferon, o proteina care apara organismul de infectii. Alte alimente care ajuta in mod deosebit sistemul imunitar sunt usturoiul, ciupercile si carnea de peste.