Alimentul care costă doar 1 leu, dar iți face imunitatea de fier. Efectele sunt extrem de rapide

Publicat: 24/03/2022 | 08:14

Unul dintre alimentele care are multe beneficii și care este recomandat de toți specialiştii costă doar 1 leu. Consumat zilnic, oul protejează organismul de virozele de sezon, ba mai mult decât atât este bun şi pentru slăbit.

Ouăle pot fi gătite în diverse moduri, fierte, poșate, ochiuri, omletă, la cuptor, însă este important să nu folosim în exces ulei şi să le consumăm alături de legume. Astfel, putem obţine imunitate în fața virozelor de sezon, dar totodată ne menţinem și silueta, pentru că ouăle sunt foarte sățioase, au puține calorii și pot fi mâncate zilnic.

Iată ce alte alimente pot fi consumate la început de primăvară pentru imunitate.

CITEŞTE ŞI: CELE 27 DE ALIMENTE ALCALINE CARE PREVIN CANCERUL, OBEZITATEA ȘI BOLILE DE INIMĂ

Alimente pentru imunitate, fără multe calorii

Supa de pui ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea răcelilor. Cercetătorii au descoperit că supa de pui ajută la încetinirea mișcării neutrofilelor, celulele albe din sânge care ne apără împotriva infecțiilor.

Mierea este un alt aliment foarte cunoscut pentru beneficiile sale asupra organismului uman. Există studii care arată că este eficientă în prevenirea infecțiilor bacteriene și virale, însă trebuie consumată cu măsură.

Ovăzul este bogat în fibre, magneziu, zinc și antioxidanți, astfel ajută organismul să elimine toxinele.

De asemenea, iaurtul este o sursă excelentă de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Conține o mulțime de bacterii probiotice care ajută la protejarea sistemului imunitar.

Ghimbirul este foarte bun pentru a reduce durerea și inflamația în cazul unei răceli. Mai multe studii arată că amestecul de ghimbir cu miere şi consumul zilnic al unei linguriţe ajută la întărirea sistemului imunitar.

Lămâile și portocalele reprezintă o sursă naturală de vitamina C și întăresc sistemul imunitar.

Fructul Kiwi conține o mulțime de nutrienți esențiali, inclusiv folat, potasiu, vitamina K și vitamina C care ajută organismul să funcţioneze corect.

Atât ceaiul verde, cât și cel negru, conțin antioxidanți. Ceaiul verde conține în plus și epigalocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic care susține buna funcționare a sistemului imunitar.

 

Sursă foto: Arhivă Cancan