Alimentul care te ajută să slăbeşti rapid. Mănânci sănătos şi scapi de kilogramele în plus

Publicat: 25/10/2022 | 18:15

Cu toți știm că verdele reprezintă viață. Acest lucru este valabil și în rândul alimentelor. Există pe piață o mulțime de verdețuri care au diverse beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără inclusiv salata, varza, dar și broccoli. Să nu uităm însă, de spanac, deoarece cu ajutorul lui putem reduce considerabil riscul bolilor cardiovasculare.

Spanacul reprezintă o adevărată sursă de vitamine pentru organism. Nu degeaba era prezentat în benzile desenate ca sursă pentru forță. Dincolo de acest beneficiu, spanacul se află în topul verdețurilor ce contribuie la pierderea în greutate. Datorită numărului scăzut de calorii, spanacul poate fi folosit într-o mulțime de diete. Spre exemplu, 100 g de spanac crud are doar 23 de calorii. De asemenea, acest aliment are un conținut redus de carbohidrați.

CITEŞTE ŞI: TE-AI ÎNTREBAT VREODATĂ CE ALIMENTE NU TREBUIE DEPOZITATE ÎN FRIGIDER? GREȘEALA MAJORĂ PE CARE O FAC TOȚI ROMÂNII

Drept urmare, dacă reducem numărul carbohidraților din dieta noatră, putem slăbi considerabil. Mai exact 100 g de spanac este format din 3,6 carbohidrați, ceea ce înseamnă că este un produs excelent pentru lupta cu kilogramele în plus. Datorită fibrelor din componența sa, senzația de sațietate se păstrează pe termen lung.

Deși are numeroase beneficii, specialiștii ne recomandă să fim atenți la cantitatea de spanac pe care o consumăm într-o zi. Excesul de spanac poate provoca diferite afecțiuni la glanda tiroidă și mai ales pietre la rinichi. Pentru a evita complet aceste probleme de sănătate, medicii ne sfătuiesc să mâncăm maxim 128 de grame de spanac pe zi.

Cu ajutorul spanacului putem reduce considerabil riscul bolilor cardiovasculare

La ce oră poți avea prima masă a zilei

Multe persoane preferă să nu mănânce prima masă a zilei și să o înlocuiască cu o cană de cafea, însă acest lucru nu este deloc sănătos pentru organismul nostru.

Potrivit unui studiu al Universității Harvard, specialiștii au demonstrat că oamenii care nu consumă micul dejun prezintă un risc cu 27% mai mare de a suferi un infarct față de cei care mănâncă dimineața, în mod regulat.

Specialiștii susțin că momentul ideal pentru a mânca prima masă a zilei este la puțin timp după ora 07:00. În cazul în care vă treziți după ora 08:00, atunci este bine să luați micul dejun până în ora 10:00. Prima masă a dimineții se consumă după cel mult 30 de minute după ce v-ați trezit. Aveți mare grijă, deoarece prima masă este extrem de importantă pentru întreaga zi.

This browser does not support the video element.