Alimentul care topește grăsimea. Rezultatele se văd rapid

Publicat: 22/03/2022 | 09:22
Dieta Dukan, una dintre cele mai cunoscute cure de slabire

Potrivit specialiştilor, semințele de cânepă au beneficii miraculoase pentru sănătate. Sunt bogate în vitamine și minerale esențiale şi pot fi folosite în orice reţetă. Pe lângă acest lucru, ajută şi la reducerea greutăţii.

Pentru cei care suferă de diabet, seminţele de cânepă sunt un real ajutor deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge. Indicele glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi.

De asemenea, seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar.

CITEŞTE ŞI: ALIMENTELE CARE NU EXPIRĂ NICIODATĂ. POT FI CONSUMATE ȘI PESTE 20 DE ANI

În acelaşi timp, conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din semințele de cânepă este extrem de benefic pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate.

Seminţele de cânepă bune pentru slăbit

Potrivit csid.ro, seminţele de cânepă vin în ajutorul celor care îşi doresc să scape de câteva kilograme. Acestea pot fi folosite în diferite reţete pentru că sunt o alternativă foarte bună atunci când vrei să înlocuieşti anumite alimente.

Trei linguriţe de seminţe conţin doar 2 grame de carbohidraţi şi pot înlocui cu succes fulgii de ovăz la micul dejun.

Presărate peste pâine prăjită sau banane ajută la menţinerea stării de bine şi îţi dau energie. Conţin mai puţini carbohidraţi şi calorii decât untul de arahide sau de migdale!

Mai mult, seminţele de cânepă îți conferă senzația de sațietate, astfel vei mânca mai puţin. De asemenea se pot adăuga în smoothie, în iaurt sau chiar în humus.