Alimentul de 1 leu pe care trebuie să îl mănânci zilnic. Puțini români știu acest lucru!

Publicat: 23/10/2023 | 15:11
Un aliment de doar un leu este extrem de bun pentru sănătate

Ouăle sunt alimente extrem de sănătoase și costă chiar și mai puțin de un leu. Au multiple beneficii pentru cei care le consumă. Bonus: te ajută să slăbești într-un mod sănătos. 

Un singur ou conține:

  • vitamina A (8% din necesarul zilnic);
  • vitamina B5 (14%);
  • vitamina B12(23%);
  • fosfor (7%);
  • seleniu (28%);
  • vitaminele: D, E, B6, calciu și zinc.

Nu are nici multe calorii alimentul, doar 78, dintre care 6 grame sunt proteine și 5 grame sunt grăsimi. De asemenea, ouăle conțin și alți nutrienți buni pentru sănătate.

Ouăle sunt alimente foarte sănătoase

Cea mai bună formă în care poți consuma ouăle

Nutriționiștii susțin că cea mai bună metodă de a consuma ouăle este să le fierbeți înainte, astfel, reușiți să le păstrați toate substanțele benefice și chiar să pierdeți în greutate, dacă le includeți în regimul zilnic.

Printre beneficiile pe care le are consumul de ouă pentru organism, se numără:

-crește colesterolul benefic din corp;

-conțin colină, nutrient extrem de important în corpul uman;

-reduc riscul de boli ale inimii și de accident vascular cerebral;

-conțin luiteină care aduce un beneficiu real asupra vederii;

-conțin omega 3;

-au conținut ridicat de proteine și de aminoacizi esențiali;

-te ajută să slăbești pentru că își dau o senzație de sațietate;

(CITEȘTE ȘI: Alimentul considerat toxic, pe care majoritatea românilor îl consumă în fiecare zi)

Cum trebuie să păstrezi ouăle corect

Aproape toate frigiderele au locuri pentru a depozita ouăle, dar nu este recomandat să le ți acolo. Unul dintre motive ar fi faptul că avem tendința de a deschide ușa des. Astfel, acel loc devine unul dintre cele mai calde din frigider.

În mod ideal, ouăle trebuie păstrate la o temperatură de aproximativ 4 grade Celsius pentru a rămâne proaspete pentru consum. În caz contrar, se vor altera. Mai mult decât atât, orice temperatură mai mare de 4 grade poate duce la riscul apariției de bacterii, printre care se numără și salmonela.

Cea mai bună variantă de depozitare a ouălor este, de fapt, în partea de jos a frigiderului, este cea mai bună secțiune pentru depozitarea alimentelor care se pot strica rapid. Acolo este cea mai scăzută temperatură din frigider.

Un alt sfat util este să păstrați ouăle cu capătul ascuțit în jos. Acest gest ajută la menținerea gălbenușului în centru și împiedică atingerea cochiliei, ceea ce îl poate face să se lipească și să facă oul mai greu de curățat.

(CITEȘTE ȘI: Alimentul care dă dependenţă  ca fumatul: „Creierul nostru şi-l va dori la nesfârşit”)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult