Amalia Enache, Monica Dascalu si Paula Herlo stiu sa traiasca frumos si ii ajuta si pe altii

De: Cancan
Publicat: 20/04/2013 | 13:38

Amalia Enache, prezentatoarea stirilor noptii de la Pro TV, este voluntar de trei ani si spune ca a luat atitudine atunci cand a simtit ca nu se poate altfel.

„Compar copilaria mea alaturi de parintii mei, cu ceea ce vad ca traiesc acesti copii, am fost cutremurata cand imediat dupa ’89 au aparut imaginile cu felul in care se traia si am hotarat ca trebuie sa fac mai mult. Vine cumva din personalitatea mea, mi-am spus ca daca sunt lucruri care ma nemultumesc nu e suficient nu face statul. Ce facem? Nu putem trai. Am hotarat ca am varsta si puterea sa contribui in felul meu la schimbarea asta. Imi da o enorma satisfactie cand lucrurile se intampla”, a spus Amalia la „Ce se-ntampla, doctore?”.

Asa ca, ori de cate ori poate, acorda timp si caldura sufleteasca copiilor abandonati.

„Acesti oameni nu au nevoie numai de bani si de donatii, ci si de atentie. Ei cresc la gramada, sunt un grup, grupul copiilor abandonati, niciodata nu li se sarbatoareste ziua de nastere individual, se face o data pe luna, cea mai mare nevoie de atentia individuala, un voluntar se duce si sta cu ei o ora si le citeste. Tot ce ai de facut e sa-l tii in brate. Are nevoie sa se simta ocrotit si ingrijit”, a mai spus prezentatoarea stirilor noptii.

Si Malvina Cervenschi are grija de o fetita, prin intermediul unei fundatii.

„Am observat de-a lungul timpului la mine si la cei din jurul meu ca fiecare ajuta in felul lui propriu dupa cum simte. E foarte important sa nu ajutam pentru ca trebuie ci pentru ca simtim si ne dorim acest lucru din toata fiinta noastra. Eu simt asta… am simtit asta timp de 5 ani de cand am grija de o fetita intr-un mod fosrte natural, imi fac timp pentru ea, desi sunt ocupata. Imi da un sentiment de mare satisfactie ca pot face acest lucru”, a spus Malvina.

Prezentatoarea stirilor de la ora 17:00, Monica Dascalu, isi dedica si ea timpul copiilor aflati in suferinta.

„Din punctul meu de vedere, ideea de voluntariat vine din dorinta de a ajuta care vine neconditionat si vine din suflet. O avem cred din copilarie, nu o constientizam decat atunci cand suntem maturi si prin comparatie ne uitam la alte persoane si vedem ca au mai mult sau mai putin. Si cand intelegem ca din putinul nostru, din resursele energetice, din sentimente, din lucrurile materiale pe care le avem, putem imparti de fapt dragoste neconditionat. Dintotdeauna cand simt ca pot sa dau o ora pentru activitati cu copiii sau sa stau o ora cu o persoana cu probleme medicale simt ca pot sa fiu un om mai bun, asta e cel mai bun castig”, a declarat si Monica.

Paula Herlo se implica profesional, dar mai ales personal, in campaniile de strangere de fonduri pe care le realizeaza impreuna cu Stirile Pro TV. Cea mai mare satisfactie o are atunci cand proiectele la care contribuie se contorizeaza in vieti salvate.

„In sectia de transplant medular de la Fundeni am investit peste 800.000 de euro in 10 camere sterile, 4 pentru adulti, 6 pentru copii. Iar banii au fost adunati in urma unei campanii pe care am derulat-o la Stirile Pro TV. Eu in primul rand sunt voluntar si apoi, cu ajutorul stirilor, transformam actiunile noastre in campanii de strangere de fonduri”, a spus Paula Herlo.

In plus, sunt multe actele in care se implica si despre care nu auzim la televizor. Paula ofera bolnavilor consultanta si mai ales sprijin pentru vindecare.

R.N.