Amendă colosală dată de Poliția Locală București: 35 de milioane de euro! Nicușor Dan a dezvăluit motivul: „Bătaie de joc”

Publicat: 31/10/2023 | 11:05
Amenda uriașă dată de Poliția Locală București. Ce spune Nicușor Dan/ Foto: Facebook

Poliția Locală a municipiului București a dat cea mai mare amendă din istorie: 35 de milioane de euro! Nicușor Dan a anunțat, marți, că oamenii legii au taxat dur un proprietar din parcul IOR pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde. Ce spune edilul Capitalei despre întreaga situație?

Poliția Locală a municipiului București a dat o amendă de 35 de milioane de euro proprietarei unei zone retrocedate din parcul IOR în baza unui articol de lege care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde. Nicușor Dan susține că a fost o bătaie de joc la adresa cetățenilor și a interesului public și tocmai din acest motiv, autoritățile l-au sancționat conform legii.

CITEȘTE ȘI: AMENZI ÎNTRE 200 ȘI 1000 DE LEI PENTRU ROMÂNII CARE NU RESPECTĂ LEGEA INTRATĂ ÎN VIGOARE PE 23 OCTOMBRIE 2023

Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a dat-o ieri proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru, în sumă de 35 de milioane de euro. Țin să felicit Poliția Locală a Municipiului București pentru acest gest. În sfârșit, Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor. Aici am avut de-a face cu o bătaie de joc la adresa cetățenilor și a interesului public care în sfârșit este penalizată de autoritatea publică, care trebuie să apere interesele cetățenilor”, a transmis primarul general al Capitalei.

CITEȘTE ȘI: COD RUTIER 2023 | CELE DOUĂ LUCRURI PE CARE ȘOFERII ROMÂNI TREBUIE SĂ LE FACĂ, ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM. AMENDA POATE AJUNGE LA 1.160 LEI

Cum s-a ajuns la amenda de 35 de milioane de euro

Edilul Capitalei a explicat și cum s-a ajuns la suma de 35 de milioane de euro. Primarul Bucureștiului spune că proprietarul a fost sancționat pentru schimbarea destinației spațiului verde sau reducerea suprafeței de spațiu verde, cu o sumă între 1.000 și 2.000 de lei per metru pătrat.

„Este vorba de un articol din Legea 24/2007, care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde, și este foarte importantă ca acest articol să rămână în Legea 24. Atât prin anumite propuneri care s-au făcut pe Codul Urbanismului, cât și prin propuneri de modificare a Legii 24/2007, care sunt dezbătute în Parlament, acest articol ar fi urmat să dispară.

Este un articol care penalizează schimbarea destinației spațiului verde sau reducerea suprafeței de spațiu verde, cu o sumă între 1.000 și 2.000 de lei per metru pătrat, asta e foarte important, și nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrișa spațiul verde”, a mai spus Nicușor Dan.