Amenzi de până la 1160 de lei pentru șoferii care nu respectă o regulă simplă, în trafic. Ce arată Codul Rutier 2023

Publicat: 03/05/2023 | 11:40
Amenzi usturătoare pentru conducătorii auto care nu respectă o regulă simplă

Sunt anumite reguli pe care șoferii trebuie să le respecte în trafic. În caz contrar, ar putea să fie sancționați dur de oamenii legii. De exemplu, există o regulă simplă de la care conducătorii auto nu trebuie să se abată, pentru că, altfel, pot primi amenzi de până la 1160 de lei. Iată mai jos, în articol, ce arată Codul Rutier în acest sens.

Șoferii trebuie să aibă grijă, atunci când se decid să plece la drum. Există o regulă foarte simplă pe care trebuie să o respecte, ori de câte ori se află în trafic. În caz contrar, ar putea să fie sancționați dur de oamenii legii, cu amenzi de până la 1160 de lei. Mai cu seamă, este vorba despre curățarea geamurilor autoturismului!

Vezi și INCONȘTIENȚĂ LA VOLAN! UN ȘOFER A ÎNTORS MAȘINA PE A1 SIBIU-DEVA ȘI A CIRCULAT PE CONTRASENS. CE ARATĂ CODUL RUTIER ȘI CUM A FOST SANCȚIONAT

Amenzi de până la 1160 de lei, dacă nu ai geamurile mașinii curate

Atunci când pleci la drum cu o mașină este important să ai geamurile curate. Vizibilitatea nu trebuie să fie obstrucționată, în timpul rulării autoturismului. Totuși, sancționarea conducătorului auto, care nu are geamurile curate, rămâne la latitudinea agenților. În Codul Rutier nu se specifică, cu exactitate, o diferență între o lunetă plină cu noroi sau una prăfuită, de exemplu. Motiv pentru care polițistul va decide dacă vizibilitatea este obstrucționată de murdărie. Amenda este între 870 și 1160 de lei.

„Nu există un instrument de măsurare a mizeriei de pe geamuri. Se va uita poliţistul prin habitaclul maşinii ca să vadă vizibilitate prin geamurile laterale, lunetă sau parbriz”, spunea Cosmin Andreica, din partea Sindicatului Europol, potrivit observatornews.ro.

Anul acesta, Codului Rutier i-au fost aduse mai multe modificări. Printre ele se numără și modul în care se circulă corect într-un sens giratoriu. De exemplu, șoferii nu mai au posibilitatea să iasă direct de pe banda a doua sau a treia a sensului giratoriu și să le „taie fața” celorlalți participanți la trafic. Mai multe detalii regăsiți AICI.

Vezi și LEGEA DIN CODUL RUTIER PE CARE TREBUIE SĂ O CUNOASCĂ TOȚI ȘOFERII. CUM POT RĂMÂNE FĂRĂ PERMIS TIMP DE 12 ORE

Sursă foto: Pixabay