”America divizată: Trump vs. Obama”. Documentar prezentat în premieră în România, duminică și luni – de la ora 21.00 – pe B1 TV. Divizarea societății în SUA și situația din anul electoral 2020 (VIDEO)

Publicat: 16/04/2020 | 16:18
”America divizată: Trump vs. Obama”. Documentar prezentat în premieră în România, duminică și luni, de la ora 21.00, pe B1 TV. Divizarea societății în SUA și situația din anul electoral 2020 (VIDEO)

Este vorba despre o anchetă de excepție a celor de la Frontline, care face o paralelă între mandatele deținute de Barack Obama și Donald Trump și care prezintă situația din Statele Unite în anul electoral 2020, informează b1tv.ro.

Documentarul va fi prezentat de B1 TV în premieră în România, duminică și luni, de la ora 21.00. Pe parcursul ultimului deceniu, societatea americană a devenit tot mai divizată, având la bază o serie de teme (imigrația, probleme rasiale, corupția din politică, mass media), dar și modul în care politicienii au alimentat această divizare, care s-a transformat în ură, cu scopul de a câștiga capital politic. Totodată, filmul prezintă și modul în care Vladimir Putin și Rusia s-au implicat și au influențat alegerile din SUA în 2016.

(CITEȘTE ȘI: SUA, ÎNGENUNCHEATĂ DE COVID-19. PESTE 1.000 DE OAMENI AU MURIT ÎNTR-O SINGURĂ ZI. MESAJUL CIUDAT AL LUI DONALD TRUMP)

34 de rechizitorii, inclusiv împotriva mai multor foști membri ai campaniei președintelui Trump

Concluziile anchetei privind interferența rusă în alegerile prezidențiale din SUA au fost publicate în Raportul Mueller, care trece în revistă investigarea acuzațiilor de conspirație sau de coordonare între campania prezidențială a lui Donald Trump și serviciile secrete ruse și acuzațiile de obstrucționare a actului de justiție. Raportul a fost trimis procurorului general al SUA William Barr pe data de 22 martie 2019, iar o versiune redusă a raportului de 448 de pagini a fost publicată de către Departamentul Justiției.

Raportul procurorului Mueller concluzionează că nu a existat vreo înțelegere între membrii echipei lui Trump și Rusia, în pofida numeroaselor contacte. Deși în spațiul public au apărul mai multe informații controversate despre întâlnirile dintre membrii campaniei lui Trump și oficiali ruși, dialogul fiului președintelui american, Donald Jr., și WikiLeaks sau mesajele online distribuite de membrii echipei de campanie de pe false conturi americane create de ruși, nimic din toate acestea nu au dovedit existența unei conspirații.

(VEZI ȘI AICI: STATELE UNITE AU SUSPENDAT CONTRIBUȚIA ANUALĂ LA OMS! ANUNȚUL FĂCUT DE DONALD TRUMP)

Donald Trump l-a demis pe directorul Biroului Federal de Investigații

Pe data de 9 mai 2017, președintele Donald Trump l-a demis pe directorul Biroului Federal de Investigații, James Comey, care a condus o anchetă în curs privind legăturile între asociații lui Trump și oficialii ruși.

Peste 130 de parlamentari democrați ai Congresului Statelor Unite au cerut numirea unui avocat special ca reacție la concedierea lui Comey. După  opt zile de la demiterea lui Comey, a fost deschisă o anchetă a FBI asupra lui Trump pentru obstrucționarea actului de justiție de către directorul FBI la acea vreme, Andrew McCabe.