Andrei Gabriel Ratoiu a primit sansa la o viata normala! Copilul „albastru” va fi operat la Clinica Anadolu din Turciastire

De: Cancan
Publicat: 23/09/2011 | 00:00

Drama familiei Ratoiu a inceput in urma cu un an, cand fiul lor a inceput sa slabeasca inexplicabil, sa oboseasca dupa cel mai mic efort si sa capete o paloare usor albastruie. Dupa nenumarate analize si vizite la specialistii cardiologi, micutul a fost diagnosticat cu Tetralogie Fallot, o malformatie cardiaca pe care copilul o avea inca de la nastere si nu a fost sesizata de neonatologi, iar parintii lui Andrei au fost indrumati sa mearga la Spitalul de Cardiologie din Cluj sau la Spitalul Fundeni din Capitala, unde micutul urma sa fie operat. Dar nu oricum si urgent, cum o cerea situatia micutului, ci doar dupa ce acestuia i-ar fi venit randul pe o lista de asteptare.

Cu o situatie materiala deloc fericita, fiind singurul sustinator al familiei sale si avand acasa si o fetita de 11 ani diagnosticata cu sindromul Down, pe care o ingrijeste sotia sa, tatal lui Andrei a decis sa faca tot ce ii sta in putere sa-si salveze fiul. La un an de la aflarea diagnosticului, sansa i-a zambit micutului, iar, ieri, prin intermediul unui medic de la Spitalul Fundeni, cazul sau a ajuns sa fie prezentat Profesorului Doctor Sertac Cicek de la Clinica Anadolu din Turcia, care a decis sa il opereze gratuit.

„Astazi am aflat ca fiul meu o sa fie operat pe 10 octombrie. Toate costurile acestei deplasari, cat si operatia in sine vor fi suportate de Clinica Anadolu. Andrei are 99% sanse sa scape si sa duca o viata aproape de normal. Situatia noastra nu era deloc fericita. Eu castig putin, desi lucrez la patru kilometri sub pamant, acasa avem o fetita bolnava de sindromul Down, iar sotia mea are o pensie de insotitor pentru micuta care sare putin peste 400 de lei”, a declarat Mihai Ratoiu, tatal lui Andrei. Prezent la Bucuresti, Profesorul Doctor Sertac Cicek de la Clinica Anadolu din Turcia a declarat ca acesta nu va fi singurul caz umanitar, precizand ca medicul curant de la Fundeni va asista la operatie. „Suntem in relatii foarte bune cu Romania si cu medicul baietelului. In cariera mea medicala am operat pana acum peste 1.000 de copii care sufera de aceasta malformatie. Copilul a asteptat destul, trebuia operat din primul an de viata. Avem echipament, specialisti foarte buni si vrem sa ajutam, mai ales ca el are sanse sa traiasca normal dupa operatie. Este un caz umanitar si nu va fi singular”, a declarat Profesorul Doctor Sertac Cicek de la Clinica Anadolu din Turcia.