ANM a modificat prognoza meteo! Cum afectează România ciclonul care a adus ploi abundente în Europa

Publicat: 15/05/2023 | 07:33
Sursă foto: colaj Pixabay

În ultima perioadă, vremea în România a fost oscilantă. Meteorologii au transmis faptul că țara noastră va fi afectată de ciclonul care a adus ploi abundente în Europa. În acest sens, în următoarea perioadă, ne putem aștepta la creșteri de temperaturi în termometre. Iată mai jos, în articol, care este prognoza meteo emisă de ANM.

Sunt vești noi din partea meteorologilor. Mai cu seamă, în ultima perioadă, Europa a fost afectată de ciclonul din Mediterană, care a adus asupra zonelor precipitații abundente. De data aceasta, meteorologii români au modificat prognoza ANM și transmit faptul că și țara noastră va fi afectată de acest fenomen meteo.

Vezi și ROMÂNIA CADE PRADĂ UNOR FENOMENE METEO EXTREM DE BIZARE. VAL DE CĂLDURĂ CU TEMPERATURI DE 28 DE GRADE, URMAT DE VIJELII ȘI FURTUNI PUTERNICE

Ciclonul din Mediterană aduce în România instabilitate atmosferică

România nu se va confrunta cu precipitații abundente în următoarea perioadă, dimpotrivă, meteorologii anunță faptul că asupra țării noastre va fi un val de aer cald. În termometre, temperaturile vor ajunge până la 25 de grade Celsius, vremea înregistrând variații, spre finalul săptămânii.

De asemenea, potrivit meteorologilor, în zona litoralului și în depresiunile din estul Transilvaniei, se vor înregistra maxime de 17-18 grade Celsius, în termometre. ANM anunță că va fi instabilitate atmosferică în țara noastră.

„Vor fi variații termice de la o zi la cealaltă, dar temperaturile se vor menține cumva într-un normal al perioadei și vorbim de maxime de la 17-18 grade, cele mai scăzute valori în general în zona litoralului și în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 23, 24, 25 de grade, cu diferite variații până la finalul săptămânii”, a transmis meteorologul ANM Alina Şerban, la Antena 3 CNN.

La începutul lunii trecute, România a fost învăluită de aerul polar al ciclonului, care s-a dezvoltat în bazinul Mării Mediterane. Deplasarea sa a fost spre partea de sud-est a continentului. În acea perioadă, meteorologii au emis mai multe avertizări meteo de vreme rea (cod galben, portocaliu și roșu). România, Serbia, Croația și Ungaria sunt printre țările în care ciclonul mediteranean și-a făcut prezența.

De asemenea, tot la vremea respectivă, meteorologii au adus în discuție Ciclonul Mathis. Au fost înregistrate, atunci, fenomene meteo de vreme rea, la altitudini de peste 1400 de metri. Mai cu seamă, în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali a nins.

Vezi și  CÂND SE DESCHIDE TRANSFĂGĂRĂȘANUL ÎN 2023. AUTORITĂȚILE AU ÎNCEPUT DEJA DESZĂPEZIREA

Sursă foto: colaj Pixabay