Anunț important pentru toți cei care tranzitează Bulgaria. Amenda neplătită duce la confiscarea mașinii

Publicat: 11/06/2020 | 12:10

De joi, 11 iunie, bulgarii au implementat un sistem experimental ce are în vedere amenzile. Mai exact, la punctul de trecere a frontierei de la Kulata (spre Grecia), mai apoi la punctele de trecere a frontierei cu Turcia, Serbia și România (8 asemenea puncte) se fac verificări legate de eventuale amenzi primite de șoferul / proprietarul autoturismului pe teritoriul statului bulgar. Numai în punctul de frontieră experimental a fost identificat un șofer care avea 168 de amenzi neplătite!

Conform autorităților bulgare, șoferul care vrea să treacă granița este verificat dacă are de plătit amenzi date de Poliția bulgară. Dacă figurează în evidențe cu așa ceva, are termen două ore să le achite, prin virament bancar (prin card). Dacă șoferul refuză acest lucru, autoritățile îi ridică talonul mașinii, permisul de conducere, făcând astfel imposibilă părăsirea teritoriului Bulgariei. Nu contează dacă „infractorul” este cetățean român, bulgar sau are altă cetățenie, tratamentul este același. (NU RATA: Ai de gand sa mergi in vacanta in Bulgaria? Vezi pe unde fumezi, pentru ca risti amenda de 250 de euro)

Rău-platnicii, identificați rapid

Concret, dacă șoferul român trece prin punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, și se deplasează spre Grecia, și dacă, pe traseu, este amendat de către poliția bulgară, până la următorul punct de trecere al frontierei trebuie să își achite amenda. În caz contrar, își continuă drumul pe jos, în Bulgaria rămânând mașina, talonul și permisul de conducere.

Până la sfârșitul acestui an se preconizează ca acest sistem de identificare a rău-platnicilor de amenzi să fie instituit și la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse. (CITEȘTE ȘI: Au rămas fără mașină în Bulgaria. Cum au fost furați doi români. Care a fost reacția poliției)

Liber pentru români în Bulgaria

Reamintim că, potrivit Ministerului român de Externe, nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români, precum și pentru cetățenii statelor membre UE.

De asemenea, nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile pentru cetățenii români sau ai altor state membre UE, atunci când sosesc din România.

„Măsura carantinei pe termen de 14 zile la domiciliu sau alt loc de cazare unde persoana a indicat că va locui va fi aplicată pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Bulgaria din următoarele state: Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Belgiei, Irlanda, Republica Portugheză, Regatul Spaniei, Republica Malta și Italia, precum și din toate statele terțe  în raport cu Uniunea Europeană, cu excepția Republicii Serbia, Bosniei și Herțegovinei și Muntenegrului. Sunt exceptate de la carantină persoanele care tranzitează către statul în care au reședința”, a informa MAE, în 4 iunie.