Aparatul electrocasnic pe care nu ar trebui să-l folosești niciodată în camera de hotel. Mulți turiști români fac această greșeală

Publicat: 28/12/2022 | 07:48
Ce aparat electrocasnic nu ar trebui să folosești niciodată în camera de hotel?

Atunci când pleci într-un concediu la munte sau la mare, de cele mai multe ori ai dinainte efectuată o cazare la un hotel sau o pensiune. Unele dintre locuri îți oferă chiar și anumite aparate electrocasnice, pe parcursul cazării, pentru a avea parte de un nivel ridicat de confort, precum uscătorul de păr, espressorul, aer condiționat sau chiar mașină de spălat. Însă, tu te-ai gândit vreodată de ce nu ar fi în regulă să utilizezi aparatul de cafea în camera de hotel? Iată mai jos, în articol, motivele expuse de experți.

Deși este un aparat banal și des utilizat, aparatul de cafea care se află în camera de hotel nu ar trebui vreodată utilizat, potrivit experților. Motivele sunt cât se poate de simple, însă. În primul rând, aparatul de cafea poate reprezenta un pericol biologic, în condițiile în care nu este curățat suficient de bine. De cele mai multe ori, aceste aparate care se află în camerele de hotel tranzitate de turiști au foarte multe bacterii și pot pune sănătatea în pericol. Un expert a explicat următoarele: „Rezultatele au evidențiat prezența unor comunități variate de bacterii în toate aparatele studiate”.

Vezi și APARATUL ELECTROCASNIC FOLOSIT DE TOATĂ LUMEA CARE CONSUMĂ CÂT 160 DE BECURI ECONOMICE. CONSUMĂ ÎNTR-UN MINUT CÂT ALTE APARATE ÎN 2 ORE

Nu ar trebui să utilizezi aparatul de făcut cafea, în camera de hotel. Sursă foto: Pexeles

Citește și CELE 8 ELECTROCASNICE PE CARE TREBUIE SĂ LE SCOȚI DIN PRIZĂ SEARA, ÎNAINTE SĂ TE CULCI. DACĂ UIȚI, ÎȚI ÎNCARCĂ MULT FACTURA LA CURENTUL ELECTRIC 

Aparatul de cafea trebuie curățat înainte de utilizare

Evident, atunci când vrei să utilizezi un aparat de cafea, cel mai bine ar fi să îl cureți înainte. Aparatul de cafea pe care îl ai la job sau cel pe care îl ai acasă conține și el bacterii. De aceea, se recomandă ca acesta să fie curățat chiar și cu oțet. În acest fel, vei reuși să diminuezi sau să scapi de bacterii.

„În studiile de trasabilitate a răspândirii virusului, am aflat că mânerul cănii cu cafea de la bufetul oferit în pauză la diferite evenimente este unul din primele articole contaminate”, a mărturisit dr. Charles Gerba.

Dacă vrei să fii mai „safe”, poți comanda cafeaua prin serviciul de „room service”, penttru că, de cele mai multe ori, aceasta va venit filtrată prin aparatele standard cu capsule.

Sursă foto: Pexels