Arhiepiscopia Tomisului vrea să ţină din nou slujba de Paște: ”Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor ”

Publicat: 20/05/2020 | 16:41

Arhiepiscopia Tomisului vrea să ţină din nou slujba de Paște. S-a hotărât rânduirea unui post bisericesc în zilele de 24, 25 și 26 mai, în care credincioșii se pot spovedi, astfel încât să poată primi Sfânta Împărtășanie la Liturghia din noaptea de 26 spre 27 mai.

”Cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului, are consacrată o slujbă specială, săvârșită în fiecare an la miezul nopții, în cadrul căreia credincioșii primesc de la clerici Lumina lui Hristos, simbolul Învierii Domnului, esența credinței creștine. Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă.

Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paște de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare. Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști”, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de IPS Teodosie.

Mai mulți copii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță de către ÎPS Teodosie, care nu a respectat recomandarea BOR. „Asociația pentru Libertatea de Conștiință” l-a acuzat pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, că a împărtăşit mai mult de 100 de persoane cu aceeași linguriță. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a clasat plângerea penală. (CITEȘTE ȘI: S-A MODIFICAT DIN NOU DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE! CUM ARATĂ ACUM ŞI CE MODIFICARE IMPORTANTĂ I-A FOST ADUSĂ)

Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit Antena 3.

Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.