Asa impaci si Postul si ospatul! Petru Buiuca de la MasterChef ne invata ce sa punem pe masa de Florii!

De: Cancan
Publicat: 04/04/2015 | 12:13
Petru adora sa gateasca de sarbatori preparate neconventionale

Postul Pastelui se apropie de sfarsit, iar de Florii, cum sunt numerosi sarbatoriti, masa trebuie sa fie imbelsugata si diversificata, asa cum se cere, de altfel, la orice ocazie speciala. Petru Buiuca, primul castigator Masterchef, a acceptat sa pregateasca trei feluri de preparate, special pentru cititorii CANCAN.ro: “Si, pentru ca e dezlegare la peste trebuie neaparat sa ne servim apropiatii sau sarbatoritii cu peste delicios de gustos. Eu va urez sarbatori fericite, la multi ani si pofta buna!”, a spus Buiuca.

 

 

Petre Buiuca a propus pentgru Florii o reteta delicioasa de somon

Fileuri de somon cu orez si sos mediteraneean

 

Ingrediente (2 persoane)

 –  2buc Somon
 –  65g Orez italian
 –  6 buc Masline Kalamata
 –  dupa gust Patrunjel/Marar
 –  1 buc Ardei gras rosu
 –  2 linguri Mazare
 –  1 buc Limes
 –  3 linguri Ulei de masline
 –  1 lingura Caju
 –  sare si piper dupa gust

 

Cum se face:

Puneti orezul la fiert intr-o cratita cu apa care sa-l acopere bine, peste nivelul orezului cu 4 degete. Amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Gustati-l pentru a vedea daca este facut: moale in exterior, dar mai tare in interior, adica al dente. Se poate fierbe si moale complet. Insa pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.
Dupa ce a fiert, puneti-l intr-o cratita incinsa cu jumatate din ardeiul rosu taiat felii si mazarea. Amestecati totul 2-3 minute la foc mediu.
Intre timp, intr-o tigaie incinsa puneti fileurile de somon si frigeti-le 5 minute pe fiecare parte (fileurile sa aiba 1-1,5 cm grosime). Se vor face bine in exterior si vor ramane suculente in interior.
Sosul se prepara astfel: amestecati patrunjelul, zeama de lime, uleiul de masline, maslinele, alunele caju prajite si sfaramate, sare si piper.
Serviti fileurile de somon peste orez, si deasupra turnati sosul. Este delicios! Pofta buna!

 

Pentru ca nu oricui ii place somonul, m-am gandit sa va ofer si o alternativa:

Ca alternativa la somon, Petru Buiuca recomanda dorada

Dorada cu legume, otet balsamic si mere

 

Ingrediente (1 persoana)

 – 100 de grame orez italian

 – 2buc Ciuperci Champignon
 – 25g Ardei gras rosu
 –  25g Salata verde
 –  20g Ceapa rosie
 –  20g Rosii cherry
 – 20ml Otet balsamic
 – 20g Mere golden
 –  1 buc Lamai
 –  2 linguri Ulei de masline
 –  1 buc File dorada
 –  20g Gulie
 – sare si piper dupa gust

 

Cum se face:

Introducem dorada la cuptor, cu sare, pe folie alimentara si o lasam sa se coaca la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 14 minute.
Fierbem orezul si apoi il tragem in tigaie, doar cu sare, impreuna cu ciupercile si ardeiul gras rosu, taiate marunt, timp de 7-8 minute, la foc mediu.
Amestecam salata cu feliile de gulie, rosiile cherry si ceapa taiata marunt. Punem dressing de ulei si lamaie si asezonam cu sare.
Amestecam reductia de otet balsamic cu merele, curatate de coaja si taiate marunt de tot. Subtiem amestecul cu putina zeama de lamaie.
Servim dorada pe pat de orez impreuna cu salata si sosul de otet balsamic cu mere.Pofta buna!

In cazul in care nu te multumeste varianta de peste gatita mai complicat incearca orice alta alternativa de legume delicioase sau salate de post si/sau cu peste.

 

Salata cu tofu este binevenita oricand in prioada de post

Salata vegetariana cu tofu

Ingrediente:

 – 50gSalata verde
 –  1 bucCeapa rosie
 – 4 buc Rosii cherry
 –  1 lingura Otet balsamic
 –  25g Tofu
 –  sare si piper dupa gust

Cum se face:
Intr-un bol punem salata verde, 3 felii de ceapa taiata rondele marunt si jumatati de rosii cherry.
Marinam tofu intr-un bol, pentru 2 – 3 minute, cu sare, piper si otet balsamic, amestecand totul.
Adaugam tofu marinat in restul salatei impreuna cu marinata propriu-zisa.

 

Dana Enache