Atenție! Care sunt păcălelile de 1 aprilie ce se pedepsesc cu până la 5 ani de închisoare

De: L.N.
Publicat: 01/04/2020 | 10:33

Măsură drastică luată la nivelul Thailandei în ceea ce privește glumele false pe care oamenii le-ar putea face de 1 aprilie. Guvernul de la Bangkok a emis un avertisment oficial conform căruia păcălelile ce vizează noul coronavirus sunt pedepsite prin lege și atrag o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, potrivit DPA.

Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului de la Bangkok a publicat marţi pe contul său de Twitter un infografic în care se afirmă că „este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au COVID-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 aprilie”.

„Persoane din lumea întreagă suferă din cauza pandemiei de COVID-19 şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume”, precizează acelaşi text online.

Guvernul thailandez a decretat marţi starea de urgenţă, care va rămâne în vigoare cel puţin până în data de 30 aprilie, în contextul în care această ţară asiatică încearcă să oprească răspândirea noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI: MAFIA , vechea „infecție” a Italiei, profită de pandemia de coronavirus. Cum vrea

Thailanda a raportat astăzi, 1 aprilie, 120 de cazuri noi cu noul coronavirus. În total, sunt confirmate pozitiv 1.771 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și 12 decese.

De asemenea, măsurile stricte și avertizările despre oameni care induc panica si minciuna au fost luate și în decretul prin care a fost adoptată starea de urgență. „Panicarzii sunt avertizaţi să nu răspândească ştiri false sau zvonuri despre pandemia de COVID-19 prin niciunul dintre canalele media”, a precizat Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului thailandez într-un alt mesaj publicat marţi pe Twitter.

CITEȘTE ȘI:  CORONAVIRUS . Medicii Poliției Capitalei au trimis în izolare alți 25 de polițiști

Persoanele care încalcă aceste dispoziţii vor fi urmărite penal în virtutea legilor aferente infracţionalităţii online, care îi pedepsesc pe internauţii care introduc informaţii false în sistemele computerizate. Aceste legi prevăd pedepse de până la cinci ani de închisoare sau amenzi de până la 100.000 de bahţi (3.055 de dolari).