Atenție! Ce înseamnă, de fapt, steagul galben de la malul mării

Publicat: 07/07/2022 | 19:42
Steag pe plajă. Sursă foto: Pixabay

Toți turiștii trebuie să știe care este semnificația steagurilor de la malul Mării Negre, pentru a se feri de înec. Salvamarii au abrodat deja steagul roșu în mai multe stațiuni, dar mulți au ignorat semnul, neștiindu-i semnificația. 

Este sezonul în care românii se aglomerează pe plaje și doresc să se aventureze în apa Mării Negre. Cu toate acestea, nu toți știu că ar trebui să privească steagurile de semnalizare de pe plajă, înainte de a intra în mare. 

În sudul litoralului, salvamarii au arborat steagul roșu, dar turiștii nu au ținut cont. Două adolescente și o femeie au fost salvate de la înec, respectând atenționările. Pentru a nu ajunge în astfel de situații, autoritățile recomandă ca turiștii să știe exact ce semnifică steagurile de pe litoral.  (CITEȘTE ȘI: Andreea a fost văzută ultima dată pe 12 martie 2022, la 7 dimineaţa. După 4 luni de la dispariție, mama tinerei rupe tăcerea)

Ce semnificație au steagurile de pe litoral? Toți turiștii trebuie să știe

Un steag în roşu şi galben înseamnă că zonele de scăldat sunt supravegheate de salvamari. 

Un steag roşu-galben, împreună cu un steag galben, se arborează în zonele de îmbăiere care sunt supravegheate de salvamari, dar în care  înotul nu este recomandat. 

Steagul roşu-galben, împreună cu un steag roşu, reprezintă zonele de îmbăiere în care condiţiile nu permit accesul în apă. În general,  dacă observați că pe lângă steagul galben-roşu mai este prezent şi unul galben, ceea ce înseamnă mare agitată, sau unul roşu, înseamnă că este strict interzis accesul în apă din cauza curenţilor puternici.

STEAG ROȘU CU GALBEN – salvamarul este prezent, scăldatul este permis.

STEAG GALBEN – marea este agitată, scăldatul este permis doar înotătorilor experimentaţi.

STEAG ROȘU – scăldatul este interzis. (CITEȘTE ȘI: Câți lei primesc din partea Primăriei elevii care au luat 10 la Bacalaureat 2022 și la Evaluarea Națională, în Botoșani)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult