Atenție, români! Se trimit mesaje cu facturi false. Avertismentul Transelectrica

Publicat: 09/09/2022 | 17:05
Românii nu vor fi feriți de scumpiri nici iarna aceasta / Sursă foto: Pixabay

Atenție, români! Transportatorul national de energie electrică Transelectrica avertizează cu privire la o tentativă de fraudă printr-o campanie de tip SCAM care utilizează identitatea vizuală a companiei şi subliniază că nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare nu emite facturi sau somaţii de plată consumatorilor casnici.

”Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA emite o avertizare cu privire la o tentativă de fraudă printr-o campanie de tip SCAM care utilizează identitatea vizuală a companiei. Campania se desfăşoară prin intermediul mesajelor de tip SMS şi conţine o somaţie de plată a facturii la energie electrică. Recomandăm persoanelor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitărilor! Subliniem faptul că Transelectrica SA este operatorul naţional reţelei electrice de înaltă tensiune şi nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare nu emite facturi sau somaţii de plată consumatorilor casnici!”, anunţă compania.

Transelectrica a înregistrat în primul semestru al anului un profit net de 28 milioane lei, de aproape patru ori mai mic decât cel realizat în perioada similară a anului trecut.

Ce s-ar întâmpla în România, în cazul unui black-out total?

Ce s-ar întâmpla în România, în cazul unui black-out total? Directorul Dispeceratul Energetic Naţional (DEN) din cadrul Transelectrica, Virgil Ivan a explicat faptul că se poate relua alimentarea cu energie electrică în maximum 6 ore.

Virgil Ivan a explicat că România funcţionează interconectat, la nivel european, într-o infrastructură energetică din care fac parte 34 de ţări şi 41 de operatori de transport şi sistem.

CITEŞTE ŞI: RĂMÂNE ROMÂNIA FĂRĂ GAZE?! „AM SEMNAT UN DECRET” ANUNȚUL LUI VLADIMIR PUTIN

„La vârf de consum din perioadele cele mai dificile se înregistrează până la 600.000 de MW. Astfel că 2.000 – 3.000 de MW care ar putea fi importaţi de una sau alta dintre ţări nu reprezintă foarte mult”, a arătat Ivan, în cadrul conferinţei Focus Energetic, potrivit Agerpres.

„Trebuie să ştim de asemenea că, la nivel european, în cadrul acestui sistem principalul aspect pe care îl urmărim este cel al solidarităţii. Este foarte important că suntem parte a acestui sistem interconectat, ENTSO-E, iar o problemă se rezolvă prin participarea tuturor celorlalţi, este o obligaţie”, a mai spus reprezentantul DEN.

Sursă foto: Pixabay