Atenționare ANM: Cod Galben de vijelii și averse! Cum va fi vremea în București

Publicat: 20/05/2020 | 07:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de Cod Galben de vreme instabilă, începând chiar  de miercuri dimineața. Vor fi vijelii, averse și descărcări electrice în trei sferturi de țară.

CITEȘTE ȘI: A murit ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

Astfel, în intervalul 20 mai, ora 8:00 – 21 mai, ora 18:00, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60 – 70 km/h, grindină şi averse torenţiale.

VEZI AICI: Semnalul de alarmă tras de specialiști! Distanțarea socială de doi metri devine insuficientă dacă afară bate vântul

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 – 30 l/mp şi local 40 – 60 l/mp, cu precădere în Oltenia şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Atenționare ANM:  Cod Galben de vijelii și averse! Cum va fi vremea în București

În Bucureşti vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

AFLĂ ȘI: Întorsătură de situație în ceea ce privește raportările de COVID-19 de la Suceava! Directoarea INSP: „Nu sunt greșite. Nu se va face nicio renumărare a cazurilor”

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi, în medie, 10 – 15 l/mp şi izolat 25 l/mp. Totodată, vor apărea condiţii de grindină, iar temperatura maximă, mai coborâtă faţă de zilele precedente, se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius pe parcursul zilei de joi, în timp ce vineri va fi de 16 – 17 grade Celsius. Pe timpul nopţii, valorile termice se vor încadra între 10 şi 13 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, până joi, la ora 21:00, va fi în vigoare o informare de instabilitate atmosferică la nivelul întregii ţări, cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină.

NU RATA: PARTEA BUNA A EPIDEMIEI! CARANTINA A DUS LA SCĂDEREA NIVELULUI EMISIILOR DE DIOXID DE CARBON. A FOST ÎNREGISTRAT CEL MAI MIC NIVEL DIN ULTIMII 15 ANI

În intervale de scurtă durată sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 – 35 l/mp.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult