Au crescut vânzările plasturilor cu nicotină, după ce un studiu a arătat că ar putea proteja împotriva coronavirusului. Franța limitează comercializarea de substitute nicotinice

De: A. D.
Publicat: 27/04/2020 | 11:47

Recent, un studiu a arătat că nicotina poate să fie un aliat împotriva coronavirusului. Conform cercetărilor s-a arătat că un procent destul de mic dintre cei contaminați cu virusul COVID-19 sunt fumători. Se pare că în urma acestor date au crescut vânzările pentru produsele ce conțin nicotină.

În urma acestor date autoritățile franceze au limitat vânzările de substitute nicotinice. Reprezentanţi din domeniul doresc să evite o penurie a produselor precum plasturii cu nicotină şi guma de mestecat cu această substanţă şi să prevină astfel folosirea lor în mod incorect sau utilizarea excesivă. (CITEȘTE ȘI: NICOTINA, UN ALIAT ÎMPOTRIVA VIRUSUL COVID-19? CE SPUN CERCETĂTORII)

Studiul realizat pe pacienții de la spitalul La Pitie-Salpetriere din Paris a arătat că fumătorii prezentau un risc mai mic de a fi infectaţi cu noul coronavirus în comparaţie cu alte persoane. Doar 5% din pacienți contaminați erau fumători, deși 25% din populația Franței fumează.

În ciuda acestor rezultat, oamenii de ştiinţă au avertizat că fumătorii care se infectează pot dezvolta simptome mult mai severe ale bolii respiratorii. Mai mult experţii britanici au transmis că fumătorii care intră în contact cu noul coronavirus prezintă un risc mai mare de a ajunge la terapie intensivă prin comparaţie cu nefumătorii, potrivit The Independent.

Franța a interzis vânzarea online a produselor pe bază de nicotină

În acest context, Ministerul Sănătăţii din Franţa a interzis vânzarea online a produselor pe bază de nicotină şi a limitat comercializarea lor în farmacii. Vânzarea acestor produse este limitată până la data de 11 mai, când Franţa va începe să relaxeze măsurile de izolare. (VEZI ȘI: INFECTAȚI CU COVID-19, DOI ASISTENȚI DE LA SPITALUL DIN BOTOȘANI AU INTRAT ÎN GREVA FOAMEI: ”AM FOST CEI MAI PROȘTI!”)

În urma rezultatelor studiului ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran  a avertizat: „Atenţie, acest lucru nu înseamnă că tutunul protejează. Tutunul ucide”, adăugând că peste 70.000 de persoane mor anual în Franţa în urma bolilor asociate fumatului.

Oamenii de ştiinţă aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor din domeniul medical pentru continuarea studiilor clinice. Ei intenţionează să testeze plasturii cu nicotină pe personalul sanitar.