Avem acuzațiile pentru care Costi Alecu a fost extrădat în SUA!

Publicat: 31/08/2021 | 23:50

Au apărut o parte din acuzațiile pentru care Costi Alecu, cunoscut drept “Regele criptomonedelor”, dar şi mâna lui dreaptă au fost extrădaţi în SUA. CANCAN.RO vă ofere în exclusivitate toate detaliile despre acest caz. Prin intermediul unor licitații false, cei doi ar fi înșelat mai mulți cetățeni americani.

CANCAN.RO a primit pe celebra adresă pont@cancan.ro informații de ultimă oră despre ”Regele criptomonedelor”, Costi Alecu.

Potrivit anchetatorilor, Costi Alecu ar fi constituit, alături de fosta lui iubită, Daniela Petrișor, și de Mădălin Ghinea, o grupare care se specializase în organizarea de licitații false pe internet. Cei trei scoteau la vânzare obiecte de lux, foarte scumpe, pentru care licitau cetățeni din SUA, Marea Britanie și India. După ce aceștia virau banii, infractorii scoteau sumele și le investeau în moneda virtuală Bitcoin.

E pregătit să-și ”toarne” colaboratorii!

În 2019 începe povestea, atunci când FBI a început urmărirea lor, iar aceştia au încercat să păcălească doi agenţi sub acoperire.

Americanii susțin că Alecu transfera sume în Bitcoin încă din 2015, când 81 Bitcoin valorau 20.000 de dolari. Între timp, acesta ar fi strâns 800 de Bitcoin.

Costi Alecu are ID de deținut în SUA

Potrivit informaţiilor din dosar, un membru din grupare a aflat că va fi „turnat” autorităţilor, astfel a luat decizia de a se preda singur. A făcut acest lucru încă de luna trecută. Se pare că mai sunt vizate cel puţin patru persoane din Alexandria , Bucureşti și Vâlcea.

(CITEŞTE ŞI: ÎL DĂ COSTI ALECU ÎN ”PRIMIRE” PE FOSTUL ASOCIAT, RĂZVAN MUNTEANU, SOȚUL DELIEI?)

Mai mult decât atât, susţin surse neoficiale, Alecu ar fi disperat să „dea în primire” câteva persoane pentru a obţine o reducere a pedepsei. Mai exact, acesta îşi doreşte să stea în spatele gratiilor trei ani în loc de 12. În acelaşi timp, aceleaşi surse dezvăluie faptul că, fostul iubit al Andrei Trandaş ar fi fost şi el „turnat”. Un apropiat al său le-ar fi dezvăluit autorităţilor ce aplicație criptată folosea Costi Alecu ca să vorbească cu ceilalți membri.

MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CAZ AICI!

Procurorii au cerut pedepse de 30 de ani, ca în cazurile de terorism!

Judecătorul de caz este foarte aspru, nu iartă nimic! Însă Costi Alecu ar trebui să îi convingă şi pe ceilaţi cinci membri din comisie că este „nevinovat”. Acest lucru nu ar fi prea uşor, mai ales că unul dintre procurorii oficiali, Brown Duncan, a cerut acum doi ani o pedeapsă pe viață unor români. Respectivii erau învinuiți pentru aceleași fapte.

Pentru că nu s-a aprobat, procurorul a cerut 30 ani, însă șefa judecătorilor din Ohio North, a declarat că 30 ani este o sentință pentru terorism, iar sentinţa finală a fost până la urmă una de ”doar” 18 ani.

Costi Alecu, cunoscut drept „Regele criptomonedelor”

Costi Alecu, ”Regele criptomonedelor”, a mai ajuns după gratii, în urmă cu 12 ani

Costi nu s-a întâlnit pentru prima dată cu arestul unei secții de Poliție. Astfel, în urmă cu 12 ani, el era reținut, potrivit surselor noastre, pentru același fel de fraude, pe internet. Avea să scape, în cele din urmă, aproape nepătat. Acum, el ar mai deține peste 100 de Bitcoin, adică aproximativ cinci milioane de dolari. Amicii lui spun că ”el ar putea oricând să plătească acest prejudiciu, de trei milioane de dolari. Iar, după ce va plăti, va beneficia de o pedeapsă mică”. 

(VEZI ŞI: ÎN CE LUX SE „SCĂLDAU” VEDETELE SĂLTATE PENTRU FRAUDĂ INFORMATICĂ)

Mai mult decât atât, aceiași prieteni ne-au dezvăluit, sub protecția anonimatului, că, de fapt, nu Costi se ocupa cu licitațiile. ”Are foarte mulți bani, el nu este implicat direct în licitații. Celălalt (Mădălin Ghinea, n.r.) se ocupa, era mâna lui dreaptă. Păi la cât profit avea din criptomonede, nu avea de ce să mai facă și licitații. El cred că are acum vreo 100 de Bitcoin”, a continuat sursa noastră.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.