Avertisment de la Poșta Română pentru cei care dețin carduri de energie. E stabilită o dată limită

Publicat: 01/11/2023 | 16:32
Vouchere de energie

Zilele acestea, Poșta Română a transmis faptul că cei care au primit carduri de energie trebuie să consume sumele rămase din vouchere. În caz contrar, nu vor mai avea la ce să utilizeze cea de-a doua tranșă de sprijin de la stat.

Ajutoarele de la stat pot fi folosite pentru plata facturilor de energie electrică, termică, gaze și pentru orice altă formă de încălzire a locuinței. Cei 700 de lei au fost acordați sub formă de vouchere, pentru a nu exista situații în care românii folosesc banii în orice alt scop.

Când expiră voucherele de energie

Potrivit anunțului făcut de către instituție, românii pot folosi voucherele de energie până la data de 27 decembrie 2023. Beneficiarii sunt sfătuiți să nu piardă timpul și să profite de sumele care le-au rămas în conturi, pentru a nu le pierde.

„Cu ajutorul cardurilor de energie puteți plăti factura la energie termică și curent electric, însă aceste carduri expiră la data de 𝟐𝟕 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑. Din acest motiv, vă încurajăm să le utilizați până la această dată. Verificați soldul rămas pe card și asigurați-vă că îl utilizați integral înainte de data de expirare”, a anunțat Poșta Română pe Facebook, pe data de 27 octombrie.

Anunțul făcut de Poșta Română / Sursă foto: Facebook

(CITEȘTE ȘI: Vești bune! Românii primesc vouchere pentru plata facturilor la energie. Cine ar putea beneficia de acest ajutor)

Cine beneficiază de cei 700 de lei de la stat

Peste 1,44 de miliarde de lei sunt virate către români prin vouchere de energie în valoarea de câte 700 de lei. Categoriile de beneficiari sunt:

  • pensionarii care au vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • cei care au pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

(CITEȘTE ȘI: Vouchere pentru energie 2023. Ce trebuie să faci ca să obţii 1400 lei)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult