Avertismentul transmis de Răzvan Cherecheș: „Riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare în cazul persoanelor nevaccinate”

Publicat: 14/08/2021 | 21:50

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate, a vorbit despre riscul de infectare la persoanele care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Acesta susține că riscul de infectare este de două ori mai mare.

Expertul în sănătate, Răzvan Cherecheș, susține faptul că persoanele care au ales să nu se vaccineze împotriva virusului chinezesc sunt expuse unui risc de infectare de peste două ori mai mare decât în cazul celor care au ales să meargă să se imunizeze. De asemenea, expertul în sănătate a mai menționat faptul că nivelul de anticorpi, care este obținut în urma vaccinării împotriva noului coronavirus, este de zece ori mai mare decât cel obținut în urma infectării.

„Întrebare – dacă am avut deja infecția COVID-19, mai are sens să mă vaccinez? Răspuns – DA! Persoanele nevaccinate care au avut anterior infecția COVID-19 au un risc de reinfecție de 2,34 ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheș pe Facebook.

„Vaccinurile dau niveluri de anticorpi chiar și de 10 ori mai mari, în comparație cu a celor care au trecut deja prin infecție + imunitatea naturală scade relativ repede la multe persoane. Persoanele care au trecut prin infecție și au fost vaccinate cu o singură doză de vaccin cu ARN mesager au avut niveluri de anticorpi de 100 de ori mai mari”, a precizat expertul în sănătate.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre varianta Delta a coronavirusului

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, susține faptul că tulpina Delta a coronavirusului este cu până la 60% mai infecțioasă decât tulpina Alfa – britanică. De asemenea, este de două ori mai contagioasă decât varianta originală a SARS-CoV-2.

„S-a observat o rată bazală de reproducere a cazurilor mult mai crescută decât cea cu care eram obişnuiţi la tulpina parentală, astfel încât o persoană infectată cu astfel de variantă poate să genereze chiar nouă cazuri secundare se pare, or, din acest punct de vedere, rata de atac la nivel populaţional este crescută şi este într-adevăr comparabilă cu ale bolilor pe care noi le ştiam a fi extrem de contagioase precum varicela”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Sursă foto: Pixabay