Avertizare meteorologică de ultimă oră! A fost emis cod galben de ploi și ninsori

Publicat: 01/12/2022 | 21:34
Prognoza meteo actualizată pentru următoarele două săptămâni. Sursă foto: Pixabay.com

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, vine cu noi atenționări. Potrivit informațiilor oferite, a fost emis cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare.

Vremea se înrăutățește până mâine, 2 decembrie, ora 12.00. Iată care sunt zonele din România pentru care a fost emis codul galben de ploi, ninsori și lapoviță.

Cod galben de vreme rea. Iată zonele afectate

Potrivit informațiilor oferite de directorul ANM, a fost emisă o atenționare meteorologică de cod galben pentru zonele Moldovei și ale Carpaților Orientali. În aceste regiuni, se anunță apariția unoi ploi mixte, lapoviță și ninsoare. (VEZI ȘI: METEOROLOGII ACCUWEATHER AU EMIS PROGNOZA PENTRU DECEMBRIE 2022 ÎN ROMÂNIA. PE CE DATĂ ÎNCEPE SĂ NINGĂ ÎN BUCUREȘTI)

„Într-adevăr, până mâine la ora 12 vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben pentru zona Moldovei și Carpații Orientali, acolo unde precipitațiile vor fi în continuare mixte ploi, lapovițe și ninsori.

Vorbim și de condiții care să favorizeze producerea de polei, dar poleiul va fi de interes și în partea de nord a Dobrogei, nu în ultimul rând, în partea de est a Munteniei, cât și în depresiunile din estul Transilvaniei. Atenționarea este în vigoare până mâine la ora 12:00 și vizează, în special zona Moldovei și zona Carpaților Orientali”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, potrivit informațiilor oferite de antena3.ro

Cod galben de vreme rea. Sursă foto: meteoromania.ro

Vom avea zăpadă de sărbători? Iată ce spun meteorologii

A mai rămas puțin timp până când vom intra în perioada sărbătorilor de iarnă și românii speră la un Crăciun cu zăpadă, ca în vremurile vechi. Întrebată dacă vom avea zăpadă, Elena Mateescu a menționat că sunt șanse ca stratul alb să își facă apariția, însă în zonele depresionare și de munte.

„E încă departe să ne pronunțăm asupra sărbătorii Crăciunului, chiar dacă săptămâna 19-26 din actualul interval de prognoză menționează faptul că este posibil să vorbim de temperaturi apropiate de normele climatologice în zona României. Masa de aer rece încă prezentă aduce în zona montană valori mult mai coborâte și un regim de precipitații apropiat de normal.

Mâine actualizăm cele 4 săptămâni incluzând și intervalul 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023. În zonele depresionare, dar și în zonele montane, nuanțele de albastru indică o probabilitate foarte ridicată să avem condiții autentice de iarnă posibil strat de zăpadă”, a adăugat Elena Mateescu.