Avertizări sumbre de la OMS! Trebuie să ne pregătim pentru al doilea și al treilea val de coronavirus

De: A. D.
Publicat: 01/05/2020 | 22:49
The Danish Health Boards director, Soeren Brostroem, right, and WHO European director Hans Kluge, gives status on the Danish handling of coronavirus during a press breefing in Eigtveds Pakhus, Copenhagn, Denmark Friday March 27, 2020.. (Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. - spdk20200327-150359-L

Primul val al epidemiei de coronavirus a făcut ravagii la nivel mondial. Iar previziunile OMS avertizează că lumea trebuie să se pregătească pentru noi valuri ale bolii. Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS, avertizat că boala nu va dispărea prea curând, motiv pentru care lumea trebuie să se adapteze unei noi realități.

Se pare că lume nici nu a scăpat de virusul COVID-19 și trebuie deja să se pregătească pentru un al doilea și chiar al treilea val. Acestea vor apărea până când un vaccin va fi disponibil, potrivit Daily Mail. (CITEȘTE ȘI: CE SPUNE ALEXANDRU RAFILA DEPRE RELUAREA ACTIVITĂȚII ÎN BIROURILE OPEN-SPACE: ”OAMENII IZOLAȚI MAI MULTĂ VREME SE READAPTEAZĂ GREU…”)

Hans Kluge Directorul pentru Europa al OMS a tras un semnal de alarmă și a explicat că este vital ca toate statele să se pregătească pentru următoarele valuri de îmbolnăvire, odată ce a fost atins primul vârf al bolii. (VEZI ȘI: COPIII, VERIGA SLABĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE INFORMAȚIILE DESPRE COVID-19. ACEȘTIA AR FI PREDISPUȘI LA DEPRESIE ȘI ANXIETATE)

„Dacă primul val a trecut, înseamnă că am câștigat timp pentru a ne pregăti pentru un al doilea sau al treilea val, mai ales dacă nu există un vaccin. Cheia este să fim pregătiți, fie de apariția unui al doilea val sau pentru o altă epidemie provocată de un alt agent patogen”, a declarat Hans Kluge.

Chiar dacă epidemia de coronavirus continuă să facă victime și numărul cazurilor de persoane contaminate crește zilnic, mai multe state precum Germania, Spania sau Austria au început să relaxeze restricțiile. Europa are aproape jumătate din numărul total de bolnavi și 63% din decesele înregistrate la nivel global.