Avertizările medicilor! Situația din spitale e copleșitoare. „La noi efortul este maxim, nu am simțit deloc o relaxare în ceea ce privește numărul de cazuri”

Publicat: 22/09/2020 | 23:20

Numărul mare de noi cazuri de persoane contaminate solicită sistemul medical și personalul acestuia. Medicii lucrează non-stop pentru a putea face față valului de oameni, iar spitalele sunt pline.

Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta, a vorbit despre cazurile grave care se află în spitale și despre pacienți care ajung pe mâinile medicilor cu forme grave de COVID-19. Aceasta a tras un semnal de alarmă asupra faptului că există tot mai multe forme de boală, care răspund mai greu la tratament. (CITEȘTE ȘI: UN NOU STUDIU: CORONAVIRUSUL AFECTEAZĂ CELULELE DIN MĂDUVA SPINĂRII)

„La noi efortul este maxim, nu am simțit deloc o relaxare în ceea ce privește numărul de cazuri, dimpotrivă, cazurile care sunt prezente pe secție sunt cu forme severe și moderate, tot mai multe forme care se remit mult mai dificil sub tratament, pacienți care sunt pe toate grupele de vârstă, n-aș putea spune că sunt doar pacienți vârstnici sau pacienți vârstnici sau cu comorbidități. E adevărat, la ei formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de manageriat, pentru că apar dezechilibre și pe celelalte patologii”, a spus Beatrice Mahler la Digi24.

Tot mai mulți pacienți suspecți

Beatrice Mahler a mai vorbit și despre faptul că în ultima perioadă a crescut considerabil și numărul pacienților suspecți, care se prezintă la spital de bunăvoie pentru mai multe investigații. (VEZI ȘI: AVERTISMENT ÎNFIORĂTOR AL OMS PENTRU OMENIRE: “ORI NE SALVĂM CU TOȚII, ORI PIERDEM TOȚI BĂTĂLIA CU PANDEMIA”)

 „Un lucru pe care îl sesizăm tot mai mult în ultimele zile și care a crescut foarte mult presiunea pe activitatea colaterală activității din secție sunt cazurile de pacienți cu simptomatologie, pacienți suspecți, care se prezintă de bunăvoie la spital pentru evaluare și testare. E foarte bine că fac asta, dar ar fi și mai bine dacă ar respecta reglementarea în care telefonul dat către DSP aduce cu sine recoltarea la domiciliu și atunci pacientul nu s-ar mai deplasa – și sper că nu se deplasează cu mijloacele de transport în comun”, a mai adăugat Beatrice Mahler