Aveți televizor cumpărat după 2014? Ce se întâmplă, de fapt, dacă apăsați butonul roșu de pe telecomandă

Publicat: 05/02/2024 | 15:44

Te-ai întrebat vreodată ce face butonul roșu de pe telecomandă? Fiecare telecomandă de TV are aceste butoane colorate în roșu, verde, galben și albastru. Puțin sunt însă cei care știu ce fac, de fapt, aceste butoane.

Fiecare telecomandă de televizor are aceste patru butoane: roșu, verde, galben și albastru. Toată lumea le-a văzut, dar puțin știu ce fac, de fapt acestea. Dacă te-ai întrebat vreodată ce face butonul roșu, noi am găsit răspunsul.

Butonul roșu mai are și denumirea de HbbTV, potrivit TECHBOOK.de. Aceasta este o variantă modernă de teletext care poate fi utilizată doar apăsând butonul roșu de pe telecomanda televizorului. În cazul în care ați achiziționat televizorul după 2014, se poate ca dispozitivul să fie deja compatibil cu HbbTV. Dacă doriți să fiți sigur că beneficiați de acest serviciu atunci când cumpărați un televizor, va trebui să acordați atenție siglei HbbTV. Aceasta indică compatibile.

Citește și: TRECĂTORII AU RĂMAS ȘOCAȚI CÂND AU VĂZUT UN COȘ DE GUNOI DIN SECTORUL 2 AL CAPITALEI. CE ARUNCASE ACOLO UN BUCUREȘTEAN

Ce face butonul roșu de pe telecomandă? Nu multă lume știe asta

HbbTV are o cerință de bază, aceea de a fi conectat la o rețea de internet. Pentru a realiza conexiunea la internet, multe televizoare folosesc antena WLAN incorporată sau conexiunea prin cablu LAN. Pentru modelele mai vechi, care nu dispun de WiFi incorporat, puteți opta pentru un stick de internet. Totuși, trebuie să luați în considerare ce producător și model de televizor aveți și dacă această opțiune este disponibilă.

Serviciul HbbTV este absolut gratuit! În cazul în care aveți un televizor adecvat și o conexiune la Internet suficient de rapidă pentru streaming video, atunci puteți folosi teletextul modern fără costuri suplimentare. Mai mult, prin intermediul acestui serviciu puteți accesa conținut HD din bibliotecile media.

În anul 2021, ARD HbbTV a adăugat o singură funcție. De atunci, „ARD Program”, ghidul electronic de programe, poate fi accesat folosind butonul roșu de pe telecomandă. Prin acesta se pot accesa detaliile suplimentare ale programului. De asemenea, programele TV și bibliotecile media pot fi căutate folosind o funcție de căutare integrată. De cele mai multe ori, operațiunea ar trebui să fie mai intuitivă și mai simplă.

Un lucru pe care nu mulți consumatori îl știu, este faptul că HbbTV oferă adesea și funcții fără bariere. Mai exact, una dintre opțiuni ar fi afișaje în limbajul semnelor. De asemenea, sunt posibile și subtitrări. Acestea pot fi ajustate individual ca dimensiune și afișare.

Citește și: E OBIECTE NU AR TREBUI SĂ ATINGI CÂND AJUNGI ÎNTR-O CAMERĂ DE HOTEL. O ANGAJATĂ DIN INDUSTRIA HOTELIERĂ ÎI AVERTIZEAZĂ PE TURIȘTI