BAC – 2014 Nu e de gluma! Ai grija ce faci in timpul probelor scrise de la BAC daca nu vrei sa ai probleme!

De: Cancan
Publicat: 26/06/2014 | 00:13

BAC 2014 – Daca te pregatesti sa dai probele scrise la BAC, nu e de joaca! Ai grija cum te porti in timpul examenelor, ca nu cumva sa dai de bucluc. Uite cum vor decurge probele scrise, care incep luni cu Limba si literatura romana.

 

Asistentii au obligatia sa verifice daca elevii au intrat in sala cu materiale interzise sau cu alte materiale care le-ar permite sau facilita rezolvarea subiectelor de examen si sa ia masurile ce se impun, conform prevederilor prezentei metodologii. De asemenea, asistentii nu permit candidatilor sa comunice in niciun fel intre ei sau cu exteriorul si sesizeaza presedintele comisiei asupra oricarei incalcari a prezentei metodologii.
Eventualele fraude sau tentative de frauda, alte nereguli in desfasurarea examenului, semnalate asistentilor de catre candidati sau sesizate de vicepresedinte, secretar, membrii comisiei, de asistenti sau de catre delegatii Comisiei Nationale de Bacalaureat ori ai comisiei judetene/a municipiului
Bucuresti vor fi comunicate imediat presedintelui comisiei. Acesta este obligat sa verifice si sa ia masurile care se impun, care pot merge pana la eliminarea candidatului din examen.

Luni, incep probele scrise de la BAC

Comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti va fi informata imediat, despre orice situatie speciala.
In timpul desfasurării probelor scrise, precum si pe perioada evaluarii probelor scrise, in salile de examen si in centrele zonale de evaluare au voie sa intre numai:
a) presedintele, vicepresedintele, secretarul si membrii comisiei din centrul de examen;
b) persoane delegate de catre Comisia Nationala de Bacalaureat sau de comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti pentru a controla desfasurarea corecta a examenului.

Se foloseste decat hartia data de supraveghetori

Se interzice folosirea, in timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseste numai hartia distribuita candidatilor de catre asistenti. Candidatii care doresc sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala. In cazul in care unii candidati, din diferite motive, doresc sa-si transcrie lucrarea, fara sa depaseasca timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de catre asistenti in procesul-verbal de predare-primire a lucrarilor scrise.

La examen, se foloseste numai hartia distribuita candidatilor de catre asistenti

Colile folosite initial se anuleaza pe loc de catre asistenti, mentionandu-se pe ele „Anulat”, se semneaza de catre asistenti si se pastreaza in conditiile stabilite pentru lucrarile scrise.
Dupa ce isi incheie lucrarile, candidatii numeroteaza foile, sub indrumarea asistentilor, numai cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta, indicand pagina curenta si numarul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris in total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar cateva randuri, partea nescrisa fiind barata de catre asistenti. Dupa incheierea numerotarii, candidatii predau asistentilor lucrarile si semneaza pentru confirmarea predarii
lucrarii si a numarului de pagini.
La expirarea celor trei ore acordate, candidatii predau lucrarile in faza in care se afla, fiind interzisa depasirea timpului stabilit. Trei candidati raman in sala pana la predarea ultimei lucrari. (C.V.)

CITESTE SI:

BAC 2014 – Astrele iti spun ce rezultate vei avea la BAC in functie de zodia in care te-ai nascut!
PERLE BAC 2014: Râzi în hohote de absolvenţii clasei a XII-a