Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Elevii susțin astăzi proba la matematică

Publicat: 17/08/2021 | 07:29

Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 a început luni cu prima probă la Limba şi literatura română. Marţi, elevii urmează să susţină a doua probă, respectiv proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie. În scurt timp vă vom prezenta subiectele pe care elevii le-au primit la MATEMATICĂ.

Potrivit edu.ro, la sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat 2021 s-au înscris aproximativ 39.000 de candidați. Mai mult decât atât, Ministerului Educației a anunţat printr-un comunicat faptul că, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provin din promoția 2020-2021, iar aproximativ 14.000 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Ieri, elevii au susținut proba scrisă la Limba și literatura română – proba E).a) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021). La proba de Limba și literatura română au luat parte 14.427 de candidați din cei 17.485 de candidați înscriși. Au absentat 3.039 de candidați, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar:

17 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
18 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
19 august: proba la Limba și literatura maternă – proba E.b)

Cine poate da examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă

La sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021 pot participa cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea de vară, dar și candidații din promoțiile anterioare care nu au avut o notă de trecere. În schimb, nu pot participa cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia mai au de așteptat încă două sesiuni, abia la a treia se pot înscrie din nou.

Regulile de examen BAC 2021, sesiunea august-septembrie

  • Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
  • Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru.
  • Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
  • Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
  • Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.
  • Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
  • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.
  • De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice tip de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
  • În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Calendar sesiunea august – septembrie BAC 2021

    • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
    • 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (matematică sau istorie) – proba scrisă
    • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
    • 19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
    • 23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
    • 25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
    • 26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D
    • 30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Sursă foto: arhivă CANCAN