Barem Matematică 2020. Cum se rezolvau, de fapt, exerciţiile la examenul de la Evaluarea Naţională

Publicat: 17/06/2020 | 16:52

Evaluarea Națională 2020 a început luni 15 iunie. Elevii au susținut deja prima probă, cea la disciplina Limba și literatura română. Iar astăzi, 17 iunie, au dat examenul pentru  disciplina Matematică. Aproximativ 170.000 de elevi din toată țara au susținut, miercuri, proba la Matematică. În acest an, examenele se desfășoară în condiții speciale, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

După ce au trecut prin testarea epidemiologică de la intrarea din fiecare unitate de învățământ, elevii au primit subiectele pentru proba de matematică și au început să rezolve. (CITEȘTE ȘI: CAPACITATE 2020: CE SUBIECTE S-AU DAT LA MATEMATICĂ, LA EVALUAREA NAŢIONALĂ)

Pentru primul subiect, elevii au avut de rezolvat șase exerciții ce au îmbinat atât algebra, cât și geometria, iar conform baremului rezultatele pe care trebuiau să le obțină sunt următoarele:

În ceea ce privește subiectul al doilea, lucrurile au devenit puțin mai complicate. Elevii au avut de rezolvat cinci exerciții, printre care au trebuit să calculeze medii aritmetice și să fie foarte atenți, mai ales la exercițiul 5 care avea ascunse anumite capcane. (VEZI ȘI: BAREM LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. CUM SE REZOLVĂ, DE FAPT, SUBIECTELE DE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ)

Iar la ultimul subiect, cel cu numărul trei, elevii au fost puși în fața unei probleme complexe de geometrie, cu mai multe subpuncte, la care dacă desenele au fost făcute corect și teoria bine învățată, se putea obține rapid un punctaj bun.

Epidemia a impus noi reguli în desfășurarea probelor

Elevii au ajuns la școală încă de la primele ore ale dimineții. Ei au fost nevoiți să treacă prin triajul epidemiologic, și doar cei care au înregistrat o temperatură sub 37,3 grade au putut intra în sala de examen. Cei care nu au reușit să treacă de această verificare sunt așteptați în a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, care va începe din data de 29 iunie.

Pe tot parcursul probei, elevii au purtat o mască de unică folosință, pe care au putut să o dea jos, cu acceptul comisiei, ca să bea apă. La final, după ce au terminat de scris, aceștia au predat lucrarea, s-au dezinfectat și au primit o mască nouă.