Belgia intră în carantină totală, de duminică. Care este cea mai mare frică a autorităților

Publicat: 31/10/2020 | 22:25
Belgia a decis să impună restricții pentru e evita aglomerarea unităților medicale

Autoritățile belgiene au anunțat că, începând de duminică, țara va intra în carantină totală. Guvernul se teme că sistemul sanitar va intra în blocaj, pe fondul penuriei de personal şi a paturilor de la ATI. Spitalele şi laboratoarele de testare şi-au depăşit capacitatea, dincolo de limitele lor.

După ce numărul de cazuri a crescut mult, iar spitalele au început să se umple, Belgia a decis să impună restricții pentru e evita aglomerarea unităților medicale.

Citește și:  Belgia a impus măsuri dure, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce sunt obligați cetățenii să respecte

Printre acestea se află închiderea tuturor magazinelor neesenţiale, precum şi interzicerea parţială a vizitelor la familie şi prieteni. Mai mult, fiecare familie va avea dreptul la o singură vizită în fiecare săptămână, în timp ce celor care locuiesc singuri li se va permite să vadă o singură persoană.

Totodată, școlile vor rămâne închise timp de două săptămâni. Restricţiile pe timpul nopţii erau deja în vigoare, iar barurile şi restaurantele au fost închise încă de la începutul acestei luni.

Pe locul trei la rata mortalității

Belgia, cu o populație de 11 milioane de locuitori, care găzduieşte principalele instituţii ale Uniunii Europene şi sediul NATO, are a treia cea mai mare rată a mortalităţii cauzată coronavirusului, în urma San Marino şi Peru, potrivit datelor Universităţii John Hopkins, citate de Mediafax.

Și asta chiar dacă este una dintre cele mai bogate ţări la nivel global şi are unul dintre cele mai puternice sisteme de sănătate din Europa.

Numărul internărilor zilnice în spital în Belgia se dublează la fiecare opt zile. În acest ritm, această țară riscă să rămână fără paturi de terapie intensivă disponibile, până la sfârşitul săptămânii viitoare, după ce numărul pacienţilor cu Covid-19 trataţi în unităţile de terapie intensivă a crescut de la 525 pe 21 octombrie, la 1.057, joi.

Nu rata: Metoda care a salvat Taiwanul de coronavirus. Cum s-a ajuns în cea de-a 200 zi fără niciun caz local