Beneficiile bicarbonatului: adevărul despre praful de bucătărie considerat medicament universal! Atenţionarea medicilor

De: Cancan
Publicat: 09/10/2017 | 13:46

Medicii susţin că cele mai multe dintre aşa-numitele beneficii ale bicarbonatului nu sunt, de fapt, reale. Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este, din punct de vedere chimic, o sare acidă, care a devenit tot mai folosită în tot felul de diete şi tratamente „miraculoase”. Deşi poate fi un remediu eficient în combaterea refluxului de acid, bicarbonatul de sodiu nu trebuie folosit decât ca soluţie ocazională şi în niciun caz ca pe un medicament pe termen lung.

Consumat în catităţi mari şi pe perioade îndelungate de timp, bicarbonatul de sodiu poate duce la întreruperea activităţii muşchilor, creierului şi inimii.

Beneficiile bicarbonatului şi riscurile folosirii în exces

Alături de efectele benefice, există şi unele inconveniente ale folosirii bicarbonatului. Principalul inconvenient este riscul de supradozare, facilitat de faptul că bicarbonatul nu este considerat medicament, ci aliment, iar acest risc poate deveni chiar letal. „

Organismul uman are capacitatea de a se adapta atât la aciditate, cât şi la alcalinizare. Reacţia organismului de adaptare la alcalinizarea puternică este vasodilataţia cerebrală, care duce la edem cerebral, de aici putându-se ajunge, în unele cazuri, chiar la deces”, avertizează medicul internist Marius Călinici. citat de adevarul.ro

Drept urmare, locul bicarbonatului ar trebui să rămână în bucătărie.