Beneficiile ceaiului de tei. 10 miracole pe care le face

De: Cancan
Publicat: 19/11/2017 | 14:53

Beneficiile ceiului de tei. Teiul este un motiv literar des întâlnit în poeziile lui Mihai Eminescu. Dincolo de toate acestea, teiul are şi proprietăţi curative pentru organism.

Cercetările recente arată că florile de tei au rol hepatoprotector şi mai mult decât atât sunt folosite pentru a trata răcelile, infecţiile, pentru a scădea febra, pentru a calma durerile de cap, dar, cel mai important, sunt recunoscute pentru rolul sedativ, având o acţiune calmantă asupra sistemului nervos central. Ceaiul din flori de tei este recomandat celor care întâmpina tulburări ale somnului.

Beneficiile ceiului de tei. Calamant în caz de stres

Beneficiile ceiului de tei. Consumul regulat de ceai de tei îmbunătăţeşte funcţia sistemului cardiovascular, având efect calmant în caz de stres, nervozitate sau tulburări digestive pe fond nervos. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului datorită proprietăţilor sudorifice şi astfel duce la eliminarea toxinelor din corp prin transpiraţie.

În cazul amigdalitelor se poate folosi ceaiul de tei în combinaţie cu puţin bicarbonat pentru a elimina bacteriile şi a calma durerea din gât. Florile de tei sunt recomandate şi pentru uz cosmetic.

Beneficiile ceiului de tei. Vă scapă de cearcăne

Beneficiile ceiului de tei. Dacă vreţi să scăpaţi de cearcănele deranjante, puteţi ţine comprese călduţe pe ochi, din infuzie de tei şi albăstrele, timp de 10 minute, înainte de culcare. Mai mult, masca din flori de tei are proprietăţi hidratante şi tonice pentru ten.

Reţeta este simplă: 4 linguri de flori de tei se lasă la infuzat după care se adaugă lapte praf şi tărâţe de grâu şi se amestecă până se obţine o pastă care se va aplică pe tenul curat şi se va menţine 15 minute.

Pentru efecte remarcabile, se poate repeta procedeul o dată pe săptămână. Dacă aţi avut o zi grea şi doriţi să vă relaxaţi este recomandat să faceţi o baie caldă cu apă ce va conţine flori de tei (într-un săculeţ, pentru a evita împrăştierea) şi sare grunjoasă.

Beneficiile ceiului de tei. Efectul de relaxare este garantat, iar efectul antioxidant al florilor de tei previne îmbătrânirea pielii. Deşi ceaiul de tei aduce uimitoare beneficii organismului, nu este recomandat tuturor. În cazul bebeluşilor, este indicat să fie consultat medicul pediatru pentru a evita efectele adverse precum deshidratarea prin suprasolicitarea rinichilor sau alte tulburări.

La fel şi în cazul gravidelor, a celor care suferă de anemie, pentru că împiedică absorbţia fierului în organism sau a celor care au probleme cu inima deoarece accelerează ritmul cardiac.