Beneficiile preparatelor care se consuma de Paste

De: Cancan
Publicat: 18/04/2009 | 00:00

Ouale sunt alimente extrem de nutritive, oferind foarte multe proteine cu pretul a doar catorva calorii. In plus, va pot proteja vederea si asigura sanatatea pielii, parului si a oaselor. Andrei Sion Deoarece in perioada Sarbatorilor de Paste foarte multe persoane fac indigestie, specialistii va amintesc ca cel mai important lucru pentru a evita aceste probleme este sa consumati toate preparatele mesei festive cu masura. De fapt, majoritatea acestor alimente va poate oferi multe beneficii sanatatii atunci cand mentineti portiile mici. In trecut, foarte multi specialisti nu recomandau un consum regulat de oua pentru ca se considera ca au un continut foarte bogat de colesterol. Insa, cele mai recente studii au dovedit ca persoanele care mananca unul sau doua pe zi sunt supuse unei cresteri nesemnificative de colesterol in sange. Astfel, atata timp cat nu depasiti aceasta cantitate va puteti bucura de toate beneficiile acestui aliment. Ouale sunt alimente extrem de nutritive, oferind foarte multe proteine cu pretul a doar catorva calorii. Mai mult, au un continut bogat de vitamine B, substante extrem de importante pentru functionarea sistemului nervos, colina, o molecula care asigura cresterea celulelor organismului, si luteina, care va protejeaza vederea. De asemenea, ouale va pot ajuta sa mentineti sanatatea pielii, parului si a oaselor. Desi este bogata in grasimi saturate si colesterol, nerecomandate pentru sanatate, consumata in cantitati moderate impreuna cu legume si verdeturi, carnea de miel poate aduce beneficii considerabile. Preparatele din carne de miel sunt o sursa excelenta de vitamine B, fier, zinc si niacina, o substanta care va protejeaza impotriva dezvoltarii dementelor, cum ar fi maladia Alzheimer. Atata timp cat nu exagerati, ouale si iepurasii de ciocolata pot fi benefice sanatatii. Specialistii va recomanda sa alegeti in special ciocolata neagra cu un continut scazut de zahar. Aceasta are in compozitie o substanta numita fenilalanina, care stimuleaza secretia de dopamina, hormonul fericirii. In plus, ciocolata neagra este extrem de bogata in antioxidanti care diminueaza efectele imbatranirii.