Beneficiile strugurilor. Pot preveni cancerul, bolile de inimă, constipaţia, dar ajută şi la tratarea acneei

De: Cancan
Publicat: 20/09/2017 | 18:05

Strugurii conţin antioxidanţi puternici, cunoscuţi ca polifenoli, care ar putea încetini sau preveni dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, inclusiv de esofag, de plămâni, pancreatic, de prostată sau de colon. De altfel, resveratrolul, substanţa minune care se găseşte în vinul roşu şi care este asociată cu sănătatea inimii, provine din pieliţa strugurilor roşii.

Strugurii mai conţin flavonoizi naturali care acţionează ca antiinflamatoare, ce reduc riscul de ateroscleroză şi protejează împotriva daunelor cauzate de densitatea mică de lipoproteine (LDL). Conţinutul ridicat de polifenol din struguri reduce, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare, reducând tensiunea arterială prin mecanisme antiinflamatorii.

Beneficiile strugurilor. Aportul de potasiu e asociat cu reducerea riscului de accident vascular

Fibrele şi potasiul din struguri ajută şi ele la sănătatea inimii. O creştere a aportului de potasiu în organism, combinată cu o scădere a nivelului de sodiu este, de altfel, una dintre cele mai importante schimbări din dietă pe care le poate face o persoană pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, spun specialiştii. Într-unul dintre studiile recente se arată că persoanele care consumă 4.069 de miligrame de potasiu pe zi dezvoltă un risc cu 49% mai scăzut de a muri din cauze ischemice, comparativ cu cei care consumă mai puţin potasiu pe zi (1.000 de miligrame pe zi).

Aportul mare de potasiu este asociat şi cu reducerea riscului de accident vascular, cu protejarea faţă de pierderea masei musculare, cu păstrarea densităţii mineralelor din oase, ca şi cu reducerea formării de pietre la rinichi. (VEZI AICI: Alimente care conţin zinc. Carnea de miel e pe primul loc, urmată de seminţele de dovleac. Uite ce alimente-surpriză mai sunt în top 10)

Consumul de struguri ajută la buna funcţionare a digestiei

Consumul de alimente bogate în apă cum sunt strugurii sau pepenii poate ajuta la menţinerea hidratării şi la o bună funcţionare a aparatului digestiv. Strugurii conţin şi fibre esenţiale pentru reducerea constipaţiei. Datorită efectelor aniinflamatorii ale compuşilor din struguri, aceste fructe pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor, cum ar fi curgerea nasului, ochii care lăcrimează şi urticariile.

Consumul de struguri poate reduce şi riscul diabetului de tip 2 la adulţi, iar resveratrolul din strugurii roşii ar putea fi benefic în tratarea bolii Alzheimer. Aceeaşi substanţă este eficientă şi în tratamentul acneei, în combinaţie cu medicamentele recomandate pentru această afecţiune. (CITEŞTE ŞI: Beneficiile pepenelui galben. Cum ajută gravidele şi cardiacii)