Beneficiile tincturii de mărar. Este indicată în numeroase afecţiuni feminine

De: N.D.
Publicat: 27/09/2017 | 18:23

Cum se prepară tinctura de mărar

Râşniţi seminţele de mărar până obţineţi şapte linguriţe de pulbere. Puneţi toată cantitatea de pulbere într-un borcan din sticlă, peste care turnaţi 100 de mililitri de alcool de 50 de grade. Închideţi ermetic borcanul, agitaţi-l până se dizolvă eventualele cocoloaşe şi lăsaţi amestecul să se macereze timp de o săptămână. Agitaţi zilnic borcanul, de patru-cinci ori. După cele şapte zile, filtraţi licoarea şi păstraţi-o în recipente închise la culoare.

Specialiştii recomandă administrarea a câte unei linguriţe de tinctură de trei – patru ori pe zi, pe stomacul gol, diluată în 100 de mililitri de apă caldă.

Indicaţiile terapeutice acoperă o plajă largă de afecţiuni: amenoree, dismenoree, sterilitate feminină, menopauză prematură, hipoplazie mamară, digestie lentă, balonare, spasme digestive, insomnie, sughiţ, senzaţie de vomă, colici, dureri menstruale, hemoroizi, hirsutism, indigestie, retenţie hidrică, osteoporoză, aerofagie afecţiuni ale căilor urinare.

Beneficiile tincturii de mărar. Echilibrează sistemul hormonal femin, are rol antioxidant

De asemenea, tinctura de mărar echilibrează sistemul hormonal feminin şi contribuie la normalizarea funcţiilor aparatului reproductiv feminin. În plus, încetineşte ritmul de creştere a pilozităţilor. (CITEŞTE AICI: Cura de slăbire cu hrean. Un fitoterapeut din Rusia a dezvăluit reţeta prin care puteţi pierde un centimetru din talie pe zi)

Unii medici susţin că mărarul ajută şi la reducerea depresiei. Un studiu publicat de „American Journal of Therapeutics” a arătat că extractul de mărar, administrat subiecţilor, a produs un efect antidepresiv şi analgezic semnificativ, comparabil cu al medicamentelor (sertralină şi tramadol).

Tinctura de mărar reduce şi nivelul colesterolului şi al enzimelor din ficat. În vechime, mărarul era folosit şi pentru tratarea epilepsiei.

Pe lângă toate acestea, tinctura de mărar are efect antimicrobian şi protejează împotriva formării radicalilor liberi în organism, având un rol antioxidant superior acidului ascorbic. (AFLĂ DE AICI: La ce ajută ţelina. Luptă împotriva hipertensiunii, a ulcerelor, a bolilor hepatice, dar şi a cancerului)