Boala care ucide pe capete s-a extins în toată România. Peste 17.000 de români sunt afectați deja

De: Cancan
Publicat: 16/06/2019 | 09:33

O boală care ucide pe capete s-a extins pe toată suprafața României. Specialiștii au tras un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe oameni să meargă de urgență la spital după ce identifică primele simptome ale maladiei periculoase. Conform statisticilor făcute publice recent, peste 17.000 de români sunt afectați deja.

Epidemie de rujeolă, peste 17.000 de români sunt afectați

Oficialii din spitalele din țara noastră au anunțat că alte 207 cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate săptămâna aceasta în 19 judeţe, dar şi în Bucureşti. Asta înseamnă că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.340, din care 64 de decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 14 iunie este 17.340, din care 64 de decese.

În perioada 10-14 iunie, au fost raportate încă 207 cazuri nou confirmate în 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Astfel, în Suceava au fost raportate 67 de cazuri, în Neamţ – 42, în Sălaj – 19, în Harghita – 16, în Bacău şi Bihor – câte 12, în Iaşi – şase, în Dolj – cinci, în Braşov, Constanţa, Bucureşti şi Teleorman – câte patru, în Maramureş – trei, în Argeş şi Galaţi – câte două, iar în Buzău, Cluj, Ialomiţa, Mehedinţi şi Tulcea – câte un caz, potrivit stirilekanald.ro. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Rujeolă – simptome

Rujeola este o afecţiune cu durată lungă, de aproximativ 21 de zile, incluzând perioadele de incubaţie, debutul, perioada catarală, eruptivă şi convalescenţa Această boală se manifestă prin febră, alterarea stării generale, dureri de cap (cefalee), greaţă şi chiar diaree, erupţie externă (exantem) şi internă (enantem).

“După o incubaţie de 10-11 zile, apare debutul, cu febră, alterarea stării generale, astenie, inapetenţă, cefalee, uneori chiar greaţă şi vomă, după care (caracteristic pentru rujeoală) afectarea oculară-respiratorie şi digestivă”, a declarat  medicul Cristina Mihăilă în cadrul unui interviu, relatează csid.ro.