Bontea, Scarlatescu si Dumitrescu iti spun exact ce trebuie sa faci ca sa ai parte de o masa de Paste demna de un MasterChef!

De: Cancan
Publicat: 16/04/2014 | 12:58

Chefii vor sa se asigure ca oricine poate savura o masa demna de un MasteChef si au impartasit din secretele lor din bucatarie. Mai mult, ei au vorbit si despre planurile lor pentru masa de Inviere si au povestit cum vor petrece aceasta sarbatoare.

In ce combinatii se poate manca carnea de miel astfel incat sa nu fie grea?

Sorin Bontea: Mie imi place sa combin carnea de miel cu salata, mai ales ca e primavera si pietele sunt pline de verdeturi. Asadar, recomand multe cruditati.
Catalin Scarlatescu: Important este sa fie servita in cantitati moderate langa o salata verde.
Florin Dumitrescu: In primul rand recomand sa fie fiarta in vin. In al doilea rand, sa o combinati cu verdeturi proaspete de sezon, spanac, leurda, untisor, loboda, stevie sau cu un sos dulce-acrisor. Ce e foarte important, asociati carnea de miel cu un vin care sa se potriveasca, in functie de reteta aleasa.

Juratii MasterChef au explicat cum este cel mai bine sa mananci carnea de miel

Care este meniul perfect pentru masa de Paste?

Sorin Bontea: Tinand cont ca avem traditii bogate, eu recomand un meniu care sa includa miel, oua rosii, stufat, cozonac sau pasca. Insa toate consumate cu masura.
Catalin Scarlatescu: Ce inseamna perfect? Este meniul care te face sa te simti tu cel mai bine, cu care esti obisnuit in familie. Exista zone, cum ar fi mesele de sarbatori, de care in principiu nu este necesar sa fie schimbate.
Florin Dumitrescu: Nu exista un meniu perfect, exista compania perfecta. Adica familia, cei dragi. Asta e in opinia mea masa perfecta. Oua rosii sau cozonac face toata lumea, important e insa cu cine le imparti.

____
CITESTE SI:

O fosta concurenta de la MasterChef ii ia la bani marunti pe cei trei jurati! „Pocnesc vestele pe ei…”

Noua „casnica” de la MasterChef ne arata tot… in bucatarie! Vezi cat de sexy gateste Felicia acasa!

___

Ce bauturi merg cu carnea de miel?

Sorin Bontea: Vinul rose si vinul rosu. Eu aleg intotdeauna un vin sec deoarece carnea de miel este mai dulce.
Catalin Scarlatescu: Cred ca cel mai bine merg niste vinuri usoare si pentru cine nu bea vin, apa plata cu un strop de lamae este minunata.
Florin Dumitrescu: De regula recomand vin, dar in functie de rete se potriveste si berea. Iar ca aperitiv merge o palinca sau o tuica de tara.

Sorin Bontea isi petrece Pastele alaturi de sotia si copiii sai

Ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste?

Sorin Bontea: Ouale rosii. Si florile.
Catalin Scarlatescu: In bucatarie nu exista “trebuie” cand vine vorba de alegeri, cum am spus si mai sus, in momente se sarbatoare este bine sa servesti exact ce te face sa te simti bine.
Florin Dumitrescu: Ouale rosii. Atat. Asta e cea mai importanta traditie de Paste.

Unde si cum petreceti in acest an de Paste?

Sorin Bontea: Ca intotdeauna, in familie, acasa cu sotia si copiii. Iar a doua zi de Paste ne vizitam prietenii si rudele.
Catalin Scarlatescu: Ca aproape de fiecare data imi voi petrece Pastele gatind pentru oameni. Anul acesta la Arenele BNR, la turneul Nastase Tiriac Trophy.
Florin Dumitrescu: Acasa cu toata familia, in sfarsit!

Juratii au explicat care sunt bauturile care merg cu carnea de miel

Ati petrecut vreodata Pastele in alta parte decit acasa? Unde, cum?

Sorin Bontea:
Da, la munca de cele mai multe ori.
Catalin Scarlatescu: Pentru un bucatar, sarbatorile sunt tot timpul un prilej de a nu petrece sarbatorile acasa. Am fost tot aproape tot timpul de Paste unde altundeva decat intr-o bucatarie?!
Florin Dumitrescu: De foarte multe ori am petrecut Pastele la serviciu, gatind pentru alte familii care veaneau la masa in restaurantele in care lucram.

Catalin SCarlatescu isi doreste sa ajunga la Inviere de Paste

Mergeti la Inviere?

Sorin Bontea: Da. Toata familia merge la Inviere, luam Lumina si apoi ne intoarcem acasa. E unul dintre obiceiurile pe care le respectam in fiecare an.
Catalin Scarlatescu: Daca totul este gata pentru a doua zi, voi ajunge si la Inviere.
Florin Dumitrescu: Da, de regula da.

De Paste, de pe masa lui Florin Dumitrescu nu lipsesc niciodata ouale rosii

Ce nu va lipseste niciodata de pe masa de Paste?

Sorin Bontea: Niciodata nu au lipsit ouale rosii si vinul rosu.
Catalin Scarlatescu: Ouale rosii.
Florin Dumitrescu: Ouale rosii.

Care este cea mai draga amintire legata de sarbatorile Pascale?

Sorin Bontea: Daca imi aduc bine aminte, acum multi ani de Paste i-am spus prima oara sotieie mele ca o iubesc.
Catalin Scarlatescu: Era razboi total intre noi, copiii… cine avea oul cel mai tare!
Florin Dumitrescu: Imi amintesc de diminetile de Paste cand ma trezeam si bunica imi dadea apa sfintita si paine cu vin.

Aveti vreun obicei pe care il pastrati in fiecare an de Paste?

Sorin Bontea:
Mersul la biserica in Noaptea de Inviere sa luam Lumina.
Catalin Scarlatescu: Da, sa mancam mult.
Florin Dumitrescu: Mersul la Inviere.

Catalin Scarlatescu isi petrece Pastele muncind

Obisnuiti sa cumparati cadouri de Paste?

Sorin Bontea: Nu, Pastele e despre altceva. In plus, nici eu nu am crescut obiceiul asta, asa ca nu-ia invatat nici pe copiii mei.
Catalin Scarlatescu: Nu.
Florin Dumitrescu: Nu, eu tin la traditiile religioase. Nu cred ca Pastele e despre cadouri.

Preferati sa vopsiti singuri ouale sau le cumparati deja vopsite?

Sorin Bontea: Le vopsim acasa, asta e cea mai frumoasa parte. Sotia si fiica mea se ocupa de vopsitul oualor, iar eu de friptura si restul preparatelor.
Catalin Scarlatescu: Facem o sezatoare si vopsim oua.
Florin Dumitrescu: Asta e deja o trdaitie la noi in familie: Cristina e cea care vopseste ouale, cu diferite modele, cu frunze, dupa metode traditionale din Ardeal.

A.P