Branzeturile, patrunjelul si varza trateaza lipsa de calciu

De: Cancan
Publicat: 06/07/2007 | 00:00

Lygia Alexandrescu Nutritionist Dieta echilibrata, bogata in minerale si vitamine, reprezinta cea mai buna modalitate de mentinere a sanatatii. Unul dintre mineralele care au o importanta covarsitoare in acest sens, calciul, ajuta la buna functionare a sistemului osos, a celui muscular, precum si a sistemului cardiovascular. Lipsa sau prezenta insuficienta a calciului in organism se manifesta prin hipocalcemie, afectiune ce duce la decalcifierea sistemului osos, precum si la tulburari ale sistemului neuromuscular. Pentru a preveni si trata aceste probleme, este necesar sa consumati alimente care aduc calciu utilizabil si care contin si ceilalti factori de nutritie, cu rol in intarirea oaselor, precum: fosforul, vitamina D si proteinele. Calciul se gaseste in cantitate mare in branzeturi, lapte dulce si batut, iaurt, legume uscate, nuci, varza, conopida, portocale si patrunjel.