Când ajunge ciclonul din Marea Mediterană în România. ANM a actualizat prognoza meteo

Publicat: 11/02/2024 | 16:58
România va fi traversată de fenomene meteo extreme / sursă foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo după ce Ciclonul din Marea Mediterană va ajunge deasupra României. Începând de luni, 12 februarie, se vor înregistra schimbări semnificative ale temperaturilor. Revin ploile în aproape toată țara.

Efectele ciclonului din Marea Mediterană se vor resimți și în România. Revin ploile în majoritatea regiunilor din țară. Începând de luni, 12 februarie 2024, temperaturile vor scădea, mai ales în jumătatea nordică a țării, unde maximele nu vor depăși 7-8 grade Celsius.

Comparativ cu dimineața zilei de duminică, 11 februarie, când au fost înregistrate cele mai mari temperaturi minime zilnice de când se fac măsurători meteo în România. Măsurătorile au fost făcute la 128 de stații meteorologice – dintre care 30 de stații au înregistrat noi recorduri lunare. Duminică la ora 15, s-au înregistrat 18 grade la București, Afumați și București Băneasa.

Citește și: FENOMENE METEO BIZARE ÎN ROMÂNIA, PÂNĂ LA JUMĂTATEA LUNII FEBRUARIE 2024. PROGNOZA ANM ACTUALIZATĂ

Luni, 12 februarie, ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România

Conform prognozei meteo ANM actualizată, ciclonul din Marea Mediterană va aduce din nou ploi și intensificări ale vântului în aproape toată țara: Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș, Moldova și Dobrogea, unde sunt așteptate averse de ploi, cantități de apă de 15- 20 de litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50-60 km/h.

De luni, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7,8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16,17 grade Celsius. Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte. Vorbim de cantități de apă de 15, 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h”, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Citește și: FLUCTUAȚIILE DE TEMPERATURĂ DAU ORGANISMUL PESTE CAP! DIFERENȚĂ DE 51 DE GRADE ÎNTR-UN STAT EUROPEAN, ÎN DOAR 5 ZILE