Când se redeschid barurile, restaurantele și terasele din București și din restul orașelor din România

De: A. D.
Publicat: 28/04/2020 | 15:36

Din data de 15 mai Romania renunță la starea de urgență și începe un proces de relaxare a măsurilor. Autoritățile au anunțat că această relaxare se va face gradual, pentru a vedea impactul legat de evoluția cazurilor de COVID-19.

Din 15 mai oamenii vor putea ieși afară fără declarație pe propria răspundere, însă trebui să respectat în continuare distanțarea socială și să poarte măști de protecție. Chiar dacă începe o relaxare, acest lucru nu însemnă că se va reveni la o viață normală. Adunările mari de oameni o să fie în continuare interzise, iar locurile care pot facilita asta, ca mall-urile sau restaurantele, rămân pentru moment închise. (CTEȘTE ȘI: CÂȚI LEI ESTE AMENDA DACĂ EȘTI PRINS FĂRĂ MASCĂ DE PROTECȚIE, DIN 15 MAI ÎN ROMÂNIA)

Chiar dacă pentru moment restaurantele și terasele rămân închise, patronii speră ca la scurt timp după ce începe procesul de relaxare să înceapă și redeschiderea barurilor. Unii proprietari chiar s-au gândit la mai multe măsuri de siguranță pe care le pot aplica, astfel încât oamenii să nu fie puși în pericol. (VEZI ȘI:  O CATASTROFĂ CARE SE POATE REPETA. GRIPA SPANIOLĂ FĂCEA, ÎN URMĂ CU 100 DE ANI, MILIOANE DE VICTIME DUPĂ RELAXAREA RESTRICȚIILOR)

Crinu Dan, proprietarul restaurantului Marco Polo, a gândit o întreagă strategie doar pentru a putea funcționa cât mai repede. Pregătește zone speciale pentru persoanele de peste 65 de ani și se gândește să achiziționeze aparate de măsurat temperatura.

„Mâine dacă se anunță că totul este ok, noi îi dăm drumul, dezinfectăm, curățăm tot. Nu cred că vom avea voie să facem o masă mai mare de opt persoane. M-am gândit să fac o zonă special amenajată pentru persoanele de peste 65 de ani. Deoarece am două saloane mai izolate, aș putea să fac acest lucru. Ar fi zona care era rezervată pentru fumători, iar acum m-am gândit să o fac pentru persoanele în vârstă. M-am mai gândit să achiziționez și dispozitive de măsurat temperatura la intrare ca la aeroport”, a declarat Crinu Dan, potrivit replicaonline.ro

Aceeași strategie o au și alți proprietari și sunt dispuși să implementeze orice măsuri doar pentru a putea funcționa cât mai repede.