Cântăreața Ileana Constantinescu a murit la vârsta de 88 de ani

De: Cancan
Publicat: 24/05/2018 | 18:20
Câtăreața de muzică populară Ileana Constantinescu a murit

Cântăreața Ileana Constantinescu a murit la vârsta de 88 de ani. Artista de muzică populară a fost găsită fără suflare în propria locuință.

Ileanca Constantinescu a murit

Îndrăgita artistă de muzică populară Ileana Constantinescu s-a stins din viață, conform România TV. Se pare  că Ileana Constantinescu a fost găsită fără suflare în locuința ei, după mai multe ore de la deces

Ileana Constantinescu, care a fost foarte bună prietenă cu regretatul cântăreț de muzică populară Ion Dolănescu, avea probleme cardiace. Ieana Constantinescu trebuia să își serbeze ziua de naștere peste câteva zile, mai precis pe 30 mai, când împlinea 89 de ani.

Ileana Constantinescu era aproape oarbă

De cativa ani, Ileana Constantinescu este aproape oarba. Ea suferea de miopie fortissimă (peste 20 dioptrie), astfel că nu mai vedea la distanţă “Aş vrea să pot să mai citesc, dar cum sunt aproape oarbă,  nu mai am cum. În tinereţe croşetam cele mai frumoase plovere, dar acum nu mai pot face nici asta”, declara prietena lui Dolanescu în urmă cu câțiva ani, potrivit wowbiz.

Cine a fost Ileana Constantinescu

Ileana Constantinescu este o cântăreață de muzică populară, care s-a născut pe 30 mai 1929, în localitatea Comani, județul Olt. În vara anului 1952 efectuează primele înregistrări la Societatea Română de Radiodifuziune, în număr de 5: „Busuioc, floare cătată”, „Dunăre, Dunăre”, „I-auzi, mândro, pițigoiul”, „Marioară de la munte”, „Plin e codrul de voinici”. A avut drept acompaniament orchestra condusă de Ionel Banu. Pe 3 august 1952 i se difuzează pentru prima dată piesele, dată ce semnifică debutul radiofonic al artistei.

În perioada 1951-1956 înregistrează peste 200 de cântece la Institutul de Folclor. Urmează cursurile Liceului de Muzică din București, în perioada 1954-1958, la clasa de canto popular, potrivit Wikipedia.

A efectuat numeroase turnee în țară și a colaborat cu orchestrele și ansamblurile: „Taraful Gorjului” – Târgu-Jiu („Doina Gorjului” de mai târziu), „Doina Argeșului” – Pitești, „Doina Olteniei” – Craiova, „Doina Ilfovului” – București, „Brâulețul” – Constanța, „Rapsodia Română” – București, „Flacăra Prahovei” – Ploiești.

După revoluţie, Ileana Constantinescu s-a retras de pe scenă. Singurele apariţii erau în duetele cu Ion Dolănescu, un bun şi drag prieten alături de care a fost alături când acesta a murit. Nici sănătatea nu îi mai permitea să cânte în fiecare colţ al României, aşa cum făcea odinioară. A rămas aproape oarbă şi nici nu mai vede să se semneze.

„După revoluţie nu a mai fost ordine. M-am retras pentru că am  simţit că nu mai am acelaşi jind la public. Acum oamenii au alte gusturi, acum se cântă cântece comerciale. Dacă nu pot să ridic la mine publicul din sală, eu nu vreau şi nu pot să cobor acolo la nivelul la care este acum”, a spus artista. Doar maestrul Dolănescu o mai convingea să urce pe scenă.

Cunoscuta interpretă de muzică populară, Ileana Constantinescu, a ajuns de urgenţă la spital, la finalul anului trecut. În vârstă de 88 de ani, artista a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală din pricina unor probleme cardiace şi a glicemiei mărite.